Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

de | nov. 30, 2022 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBAȚI FĂRĂ FEMEI ARE REDUCERE PE:

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost prima carte în care autorul m-a făcut să mă simt văzută prin personajele sale. Este primul roman în care am subliniat și păstrat pasaje care m-au emoționat sau pur și simplu mi-au arătat că nu sunt singura care vede lumea într-un anumit fel.

Murakami este cunoscut în toată lumea pentru romanele sale care aduc o viziune clară asupra lumii, presărată cu puțin cinism și grotesc pe alocuri, scriitorul de origine japoneză a cucerit topurile cu scrierile sale. Este scriitorul la care mă întorc mereu cu așteptări mari și care nu mă dezamăgește niciodată.

„Bărbați fără femei” de Haruki Murakami este o călătorie dură prin viața a 7 bărbați care nu au cunoscut niciodată iubirea unei femei sau, dacă au făcut-o, au pierdut-o. Deși are dimensiuni destul de reduse, acest roman a reprezentat o plăcere pentru mine, alegând să savurez câte o povestire pe zi, pentru a putea să apreciez pe deplin mesajul fiecăreia.

Volumul este structurat de o asemenea manieră, încât, pe măsură ce te adâncești în el, povestirile capătă accent fantastic; lumea devenind plină de gânduri, aproape absurdă. Personajele principale, toate bărbați, se transformă din oameni normali în ființe greu de descifrat. Conduși de o existență mai mult sau mai puțin asemănătoare, aproape toți bărbații lui Murakami par a se confrunta cu problema înșelatului, trădării și minciunii partenerelor de viață.

Dacă îți place recenzia cărții BĂRBAȚI FĂRĂ FEMEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Haruki Murakami

Stilul de scriere este inconfundabil. Aparent simplu, Murakami reușește să surprindă prin cuvinte dezbrăcate de formalism esența umană cu toate imperfecțiunile sale. Este o carte ca o cutie de bomboane pe care vă invit să o savurați încet.

Pentru că simt că niciun cuvânt în plus nu îi va face dreptate, mă voi rezuma în a spune că îi ofer nota 10 din 10.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂRBAȚI FĂRĂ FEMEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BĂRBAȚI FĂRĂ FEMEI
Autor: Haruki Murakami
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1969

Alte recenzii de la Haruki Murakami:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 671 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 21 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments