Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

de | nov. 30, 2022 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost prima carte în care autorul m-a făcut să mă simt văzută prin personajele sale. Este primul roman în care am subliniat și păstrat pasaje care m-au emoționat sau pur și simplu mi-au arătat că nu sunt singura care vede lumea într-un anumit fel.

Murakami este cunoscut în toată lumea pentru romanele sale care aduc o viziune clară asupra lumii, presărată cu puțin cinism și grotesc pe alocuri, scriitorul de origine japoneză a cucerit topurile cu scrierile sale. Este scriitorul la care mă întorc mereu cu așteptări mari și care nu mă dezamăgește niciodată.

„Bărbați fără femei” de Haruki Murakami este o călătorie dură prin viața a 7 bărbați care nu au cunoscut niciodată iubirea unei femei sau, dacă au făcut-o, au pierdut-o. Deși are dimensiuni destul de reduse, acest roman a reprezentat o plăcere pentru mine, alegând să savurez câte o povestire pe zi, pentru a putea să apreciez pe deplin mesajul fiecăreia.

Volumul este structurat de o asemenea manieră, încât, pe măsură ce te adâncești în el, povestirile capătă accent fantastic; lumea devenind plină de gânduri, aproape absurdă. Personajele principale, toate bărbați, se transformă din oameni normali în ființe greu de descifrat. Conduși de o existență mai mult sau mai puțin asemănătoare, aproape toți bărbații lui Murakami par a se confrunta cu problema înșelatului, trădării și minciunii partenerelor de viață.

Stilul de scriere este inconfundabil. Aparent simplu, Murakami reușește să surprindă prin cuvinte dezbrăcate de formalism esența umană cu toate imperfecțiunile sale. Este o carte ca o cutie de bomboane pe care vă invit să o savurați încet.

Pentru că simt că niciun cuvânt în plus nu îi va face dreptate, mă voi rezuma în a spune că îi ofer nota 10 din 10.

Titlu: BĂRBAȚI FĂRĂ FEMEI
Autor: Haruki Murakami
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3573

Alte recenzii de la Haruki Murakami:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments