Recenzie „Labirintul” Volumul 5 – Cod: Arșița de James Dashner

by | Jun 26, 2017 | Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LABIRINTUL VOLUMUL 5 - COD: ARȘIȚA CU REDUCERE PE Cartepedia

Fanii seriei “Labirintul” de James Dashner sigur au aşteptat cu sufletul la gură această carte “Cod: Arşiţa”, deoarece din descrierea ei, sunt dezvăluite multe lucruri care ne-au măcinat intens în primele cărţi ale seriei:

Ce a fost înaintea Labirintului? Care este adevăratul scop pe care îl urmăreşte RĂU? Cine face parte din grupul B? Cine e cu adevărat Thomas? A fost alegerea lui – sau a tovarăşilor lui – să între în Labirint? Descoperă povestea lui Thomas şi află cum a construit un labirint pe care numai el l-ar putea distruge.

La fel de entuziasmată am început şi eu primele pagini ale cărţii, doar să ajung la concluzia că am formulat mai multe întrebări decât să primesc răspunsuri. Totul a părut un vis destul de ciudat, pe care nu am reuşit să îl interpretez aşa cum mi-am dorit. Cartea spune povestea personajelor noastre de acum mulţi ani, înainte să fie aruncaţi în Labirint şi să fie prinși în mijlocul celor citite în primele 3 cărţi. Acţiunea are loc după “Ordin să Ucidă” şi înaintea primului volum din seria Labirintul. Aici îi vedem pe eroii noştri cum au fost luaţi de lângă familiile lor şi antrenaţi în cadrul RĂU. Thomas este evident în centrul atenţiei, un copil inteligent şi special, căruia i s-a spus că se află aici pentru a fii ferit de lumea de afară, deşi majoritatea timpului era supus unor analize şi teste pe care nu le înţelegea. Primea însă mâncare bună, educaţie şi un acoperiş deasupra capului, ceea ce nu îi făcea şederea atât de groaznică. Într-o zi o întâlneşte pe Teresa şi devin buni prieteni. Evident vor fii alături de ei şi ceilalţi prieteni, de la Newt, Minho, Alby, la Chuck.

Povestea mi s-a părut bună, însă nu o pot compara cu celelalte 3 cărţi din serie. Atunci când mă gândesc la un prequel, doresc să primesc informaţii în plus sau lămuriri şi din păcate în această situaţie nu a fost cazul.. Am vrut aici să aflu mai mult despre scopul construirii Labirintului şi aportul pe care Thomas şi Teresa l-au adus în acest proiect. Ce anume urmăreau, cum au ajuns acolo? Structurarea cărţii a fost bună, acţiunea te ţine constant într-o stare de alertă şi 5 stele pentru paginile de final, ce m-au lăsat cu gura căscată.

Consider că fanii seriei trebuie să “închidă cercul” şi să citească şi această carte, pentru a-şi face o imagine completă asupra poveştii şi personajelor.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LABIRINTUL VOLUMUL 5 - COD: ARȘIȚA CU REDUCERE PE Cartepedia

Titlu: Labirintul Volumul 5 - Cod: Arșița
Autor: James Dashner
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.06.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1256 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
simona
simona

Buna, am ramas putin in ceata citind recenzia ta, pentru ca nu stiu nimic despre volumul 4. Seria Labirintului mi s-a parut interesanta, atat cat a fost. Acum observ ca e la moda, dupa aparitia unei serii de succes, sa se mai scrie o data povestea ori privita din punctul de vedere al unui personaj cheie al cartii, ori povestea dinaintea povestii, adica ce a fost inainte de actiunea propriu-zisa. Oricum, avand in vedere ca m-a fascinat aceasta serie, voi cauta sa citesc si urmatoarele doua volume. Multumesc pentru recenzie
O zi buna

simona
simona

Multumesc