🔥 CARTEA LACRIMA STEJARULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Lacrima stejarului reprezintă o poveste încâlcită, plină de farmec şi de farmece. Simona Tănăsescu crează un text uşor de citit, modern, cu un stil de scriere care se aproprie de cel american.

Protagoista istoriei este Kaya, o tânără care se ocupă cu traducerea manuscriselor din limba spaniolă în limba română. Pe fundalul acesta intrevine intriga care se asemănă sau imită modelul hierofaniilor trăite de intelectualii lui Eliade. Cu toate acestea, acest moment nu surpinde în totalitate citiorii avizi, fiind dacă nu previzibil, măcar explicabil pentru o astfel de poveste.

Ideea cărţi e simplă: o îmbinare de planuri, cel real şi cel fantastic, cu locuri magice, un număr relativ limitat de personaje şi întorsături de situaţie ce se vor a fi surprinzătoare.

Desigur, din peisaj nu dispare o poveste de dragoste bine conturată, siroapoasă pe alocuri, dar care are un final fericit. Ceea ce este diferit e că aceasta uneşte două fiinţe diferite, fantastice, care  trăiesc de peste 2000 de ani.

Deşi curpinde 22 de capitole, înaintea fiecăruia există un mini-prolog care dezvăluie credinţele proprii ale autoarei, lucru care dă o notă unică şi personală povestirii. Se conturează o lume atemporală, compusă din nenumărate motive, simboluri sau chiar legende, a căror explicaţie sau semnificaţie este dată în text.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Simona Tănăsescu.

Se remarcă stilul descriptiv, o altă particularitate a autoarei şi a romanului. În plus, sunt amintite personalităţi remarcabile precum Iosif, Iisus, Sfântul Graal sau Nostradamus. Ca să facă mai actuală şi mai accesibilă povestea, sunt descrise pasaje în care protagoniştii realizează lucruri normale, derizorii, cotidiene.

Rezumând firul principal al povestirii, Simona Tănăsescu reuşeşte să unescă două lumi aparent diferite printr-o frumoasă poveste de dragoste. Personajele cărora le dă viaţă cuprind mai mult decât o dimensiune pământească, şi au o misiune onorabilă: aceea de a proteja fiola cu Sângele Sfânt.

În concluzie, nu voi putea include carte într-un top personal sau unul de citit într-o viaţă pentru că Lacrima stejarului nu cucereşte întreaga lume, dar, cu siguranţă, va îmbogăţi imaginaţia şi creativitatea tuturor cititorilor.

🔥 CARTEA LACRIMA STEJARULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Lacrima Stejarului
Autor: Simona Tănăsescu
An apariție : 2019
Editura: EIKON
Nr. Pagini: 460
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.03.2020
Nota recenzorului: 6/10

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1093 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor