🔥 CARTEA LANȚUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Despre autor: ”Adrian McKinty s-a născut și a crescut la Belfast, in Irlanda de Nord. Cărțile sale au câștigat Premiul Edgar, Premiul Ned Kelly, Premiul Anthony și Premiul Barry. ”Lanțul” urmează să fie publicată în 37 de țări și ecranizat de către o casă de producție importantă.”

Lanțul: 

Lanțul este un thirller care pe mine m-a fermecat foarte mult și care m-a ”introdus” în lumea pasionaților de thrillere. Atunci când am văzut titlul, m-am gândit la un lanț, un obiect, iar coperta cu un leagăn mi-a întărit gândul, însă în romanul lui McKinty, Lanțul nu este un obiect, este o organizație.

Romanul debutează cu dispariția unei fetițe numite Kylie. Aceasta este răpită din stația de autobuz, dimineața, în jurul orei 8, când aștepta autobuzul pentru a merge la școală.Imediat după acest incident mama acesteia, Rachel, este anunțată printr-un apel că fiica sa a fost răpită. Aceasta ar fi făcut orice pentru fetița ei așa că a hotărât să facă exact ceea ce răpitorii i-au spus, indiferent dacă îi făcea dorea sau nu. Primul lucru pe care Rachel la auzit la telefon a fost ”Acum faci parte din Lanț. Nu banii contează ci Lanțul.” Aceasta replică m-a șocat foarte mult.
Lanțul este o organizație căreia nu îi poți lua urma. Oameni din spatele acestuia sunau prin intermediul telefoanelor de unică folosință, pentru a nu fi localizați. Această metodă trebuia urmată și de persoanele pe care Lanțul le contacta, indiferent dacă voiau sau nu, ele erau ”vânate”.
Lanțul proceda astfel:
  • o familie îți răpea copilul;
  • pentru a-ți recupera copilul trebuia să  plătești o sumă de bani pe care răpitorul ți-o indica (desigur, suma de bani cerută era stabilită de Lanț; El știe suma de bani prezentă în conturile tale bancare) și să îți alegi o familie pe care tu o consideri potrivită să comită aceleași acțiuni ca tine și să-i răpești copilul;
  • după ce familia căreia i-ai răpit copilul va răpi alt copil, abia atunci copilul tău va fi eliberat.

Destul de complicat, însă așa este Lanțul și numai așa poți scapa de el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Adrian McKinty

Știu că v-am stârnit multă curiozitate, însă va trebui să citiți ca să vedeți ce se va întâmpla cu Kylie și cu mama ei. Este un thriller palpitant, pe care nu o să-l puteți lăsa jos din mână până nu veți știi ce se va întâmpla și care va fi deznodământul.

 

🔥 CARTEA LANȚUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Lanțul
Autor: Adrian McKinty
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments