Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

de | oct. 6, 2022 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LAYLA ARE REDUCERE PE:

Layla – Colleen HooverFiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de cărțile pe care le-am citit până acum. Dacă Verity mi s-a părut un pas important al autoarei – de la povești de iubire la thriller –, atunci Layla a fost ceva cu totul nou.

Leeds este un muzician care se îndrăgostește din prima clipă de Layla atunci când el și trupa sa cântă la nunta surorii ei. Tânăra care dansa teribil i-a atras imediat atenția protagonistului. De acolo până la iubire nu a mai fost decât un singur pas.

Cei doi ajung să fie împreună și să formeze un cuplu demn de un final fericit, însă totul se schimbă după un accident îngrozitor. Rănită grav la cap, Layla se vindecă. Doar că nu pare să fie aceeași fată de care Leeds s-a îndrăgostit cu doar câteva luni în urmă.

Pentru a o ajuta să revină la normal, Leeds decide să o ducă pe Layla la vila unde s-au cunoscut și unde a început relația lor. Tot ce vrea el este să o ajute să se vindece și încearcă orice pentru ca ea să fie tânăra plină de viață care era înainte de a fi rănită.

Dacă îți place recenzia cărții LAYLA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Colleen Hoover

“Nu pot fi eu bandajul pentru rănile ei. Vreau să fiu cel care o ajută să se vindece.”

Ajunși acolo, Leeds și Layla au casa numai pentru ei. Sau cel puțin așa au impresia, în primă fază.

După ce se întâmplă câteva lucruri departe de a fi normale, protagonistul realizează imediat că vila ar putea fi bântuită. Apar câteva elemente paranormale în carte, dar nu horror, ca în filmele de groază. Apariția detectivului și a lui Willow te face să fii în suspans până la finalul lecturii, ceea ce cred că este un plus.

Leeds ajunge să facă lucruri care i-ar putea face rău Laylei. Deși este conștient de acest lucru, el nu se oprește și ajunge în fața unei alegeri dificile.

“Conștiința mea pare să fie împărțită în două; ori poate că-mi lipsește cu desăvârșire.”

Am citit aproape toate cărțile lui Colleen Hoover traduse în română până acum. În niciuna dintre ele nu am întâlnit un element care apare în Layla, și anume supranaturalul. Elementele de thriller, romance și paranormal se îmbină perfect, iar lectura este una plăcută, mai ales pentru cei care au mai citit cărți ale autoarei.

Cartea este structurată în două părți. În capitolele “Față în față cu detectivul”, acțiunea se petrece în prezent, iar capitolele normale sunt relatate la trecut.

Recomand cartea tuturor celor care vor o poveste neobișnuită, dar plină de suspans. Cu siguranță te face să-ți pui întrebări despre existența umană, dar și despre ce se întâmplă după moarte.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LAYLA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: LAYLA
Autor: Colleen Hoover
Traducător: Andreea Roset
An apariție : 2022
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2790

Alte recenzii de la Colleen Hoover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 1223 zile și a scris până acum 123 articole. Se află pe poziția 8 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments