Recenzie ”Legendele Olimpului (Eroii)” de Alexandru Mitru

by | Dec 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LEGENDELE OLIMPULUI (EROII) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 Alexandru Mitru a fost o surpiză pentru mine pentru că nu știam că Legendele se mai găsesc sub aceasă formă. El a reușit să cuprindă în aceste volume cele mai interesante povești pe care cred că le poate citi orice cititor, indiferent de vârsta pe care o are.

Am învățat deja că zeii erau ființe egoiste, geloase, răzbunătoare care ar fi făcut orice să își hrănească orgoliul, în special Zeus și Hera care erau principalii vinovați în nedreptățile care le erau făcute oamenilor simplii care de cele mai multe ori erau nevinovați.

Cel mai mult mi-a plăcut că aici am întâlnit multe povești cunoscute, de la Troia și de la înființarea Romei, până la celebrul destin al lui Romulus și Remus!

Capitolele se bazează pe fiecare dintre: Perseu, Heracle, Tezeu, Dedal, Belerofon, Asclepios, Ulise, Ahile, Enea, mulți eroi ce au avut curajul de a se împotrivi zeilor și furiei lor, lăsând astfel în urmă o mulțime de legende!

Aflăm despre Grecia cea veche și despre războaiele purtate, despre populație și despre lupte. Totul a început cu Poseidon, Hades și Zeus și au sfârșit în cărți pe care noi astăzi le citim și în întrebări și curiozități. Oare cât este poveste și cât este adevăr?

Mi-aș fi dorit să pot citi Iliada, Odiseea, mi-aș fi dorit ca scrierile originale să se mai găsească dar atâta timp cât am aceste două cărți pe care le-am căutat foarte mult timp, sunt mulțumită că am reușit să aflu minunatele legende pe care probabil ar fi trebuit să le cunosc în copilărie.

Totuși, eu cred că niciodată nu este prea târziu și cred că oricare dintre noi poate citi cărțile lui Alexandru Mitru și inclusiv le poate reciti pentru că pentru mine s-au transformat într-un Micul Prinț, iar dacă nu știți ce înseamnă asta, o să vă spun că eu citesc an de an Micul Prinț și de fiecare dată îl privesc și îl înțeleg altfel. Cine știe cum va fi și cu legendele peste un an?

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LEGENDELE OLIMPULUI (EROII)?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alexandru Mitru sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LEGENDELE OLIMPULUI (EROII) CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Legendele Olimpului (eroii)
Autor: Alexandru Mitru
An apariție : 1960
Editura: ION CREANGă
Nr. Pagini: 390
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 30.12.2020
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 359 zile și a scris până acum 117 articole. Se află pe poziția 6 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments