🔥 CARTEA LEGENDELE OLIMPULUI (ZEII) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 În primul volum este prezentat începutul zeilor, vechea Grecie, apariția titanilor cât și războaiele duse de aceștia întrucât zeii erau capabili de multă ură și răzbunare.

La început, din haos a apărut pământul reprezentat de zeița Gheea care s-a căsătorit cu cerul înalt reprezentat de zeul Uranus. Aceștia dau naștere titanilor, ciclopilor și hecatonhirilor dar întrucât Uranus avea darul vederii, acesta află că unul dintre fiii lui îi va lua locul și îi aruncă în temniță dar aceștia scapă și locul lui este luat de Cronos, blestemat de tatăl lui să aibă aceeași soartă.

De frică să nu aibă același destin ca tatăl său, Cronos își mănâncă toți copiii pe care zeița Rheea, soția sa, îi naște. Îndurerată că nu are niciun copil, Rheea îl salvează pe unul dintre ei și îl duce departe să fie crescut de Gheea. Acesta avea să devină mai târziu Zeus.

Zeus își înfruntă tatăl și astfel, îi scoate din burta acestuia pe toți frații lui: Demetra, Hera, Hestia, Hades și Poseidon. Întrucât acesta a fost ajutat de cei doi frați ai lui, el păstrează cerul dar le dăruiește celor doi frați apele și ținuturile subterane. Poseidon se alege cu apele iar lui Hades îi rămâne lumea de jos. Demetra primește livezile si roadele, Hestia primește focul iar Hera devine soția lui Zeus.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alexandru Mitru.

Are loc războiul cu titanii care ține timp de zece ani dar apoi Zeus învinge și urcă în Olimp de unde conduce cu frații și surorile sale. Însă aceștia sunt mult prea puțini întrucât chiar și titanii erau doisprezece, așa că zeii decid să se înmulțească.

De aici, sunt prezentate poveștile lui Zeus, un zeu care a dat naștere multor semizei din relațiile sale cu femeile muritoare pe care Hera se răzbuna de fiecare dată,  apare povestea lui Prometeu și crearea oamenilor și războaiele duse împotriva acestora. Apar în curând Atena, Ares, Artemis, Apollo, Hermes, Afrodita, Hefaistos, Dionisos, cât și muritori, nimfe, muze și semizei creați în urma relațiilor lui Zeus.

Zeii erau ființe infidele, răzbunătoare, răutăcioase și pline de putere, în antiteză cu oamenii. Legendele continuă în volumul II, volumul despre eroi care te pune pe gânduri și îți ridică întrebări despre mituri și despre tot ceea ce te înconjoară. Și totuși, sunt ele oare doar mituri?…

🔥 CARTEA LEGENDELE OLIMPULUI (ZEII) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Legendele Olimpului (zeii)
Autor: Alexandru Mitru
An apariție : 1960
Editura: ION CREANGă-BUCUREșTI
Nr. Pagini: 263
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 2.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Negative:

Acțiunea nu urmărește un fir narativ concret, fiind prezentate scurte povești ale fiecărui zeu.

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 65 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu