Recenzie „Lorelei” de Ionel Teodoreanu

de | oct. 8, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA LORELEI ARE REDUCERE PE:

Lorelei este o poezie!

O muzică, o doină românească clasică! „Lorelei” este un dulce amărui care creează dependență. „Lorelei” este dramaticul inocenței unei dragoste imature, în ciuda vârstei protagoniștilor.

Lorelei – o carte pentru suflet

Nu este un secret faptul că nu pot rezona cu stilul dramatic al clasicilor din toate timpurile, cu toate acestea unele reușesc să-mi ungă sufletul. Atât de mult m-a mișcat povestea, m-a trecut prin felurite stări, de la dulcea nostalgie până la acreala nervilor de toate felurile.

Romanul ne redă cursul vieții a două personaje: Lucia Novleanu (Lorelei) și Catul Bogdan. Lucia este o tânără elevă, care primește porecla Lorelei în momentul în care prietena ei, Gabriela, descoperă talentul ei poetic.

Dacă îți place recenzia cărții LORELEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ionel Teodoreanu

Catul Bogdan este un cunoscut scriitor și profesor universitar. Cei doi se îndrăgostesc, deși diferența de vârstă dintre ei este mare. Relația lor este legată prin căsătorie iar ei trăiesc o poveste de dragoste tipică, naivă, cu momente frumoase și pline de viață.

În timp, din cauza admiratoarelor lui Catul, gelozia își intră în drepturi și începe să încolțească îndoială și nesiguranță. Astfel că Lucia are o idee inedită care va incurca ițele poveștii într-un mod greu de închipuit

Am înțeles din această carte cât de necugetată poate fi dragostea!

Dragostea nu ține cont de vârstă, de experiența de viață acumulată sau de studii. Ea poate fi binecuvântare sau fatalitate. Atâția clasici ne-o arată astfel!

Ionel Teodoreanu m-a cucerit prin descrierile lui pline de epitete și substanță. El mi-a deschis o lume deosebită prin simplitate și finețe.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LORELEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: LORELEI
Autor: Ionel Teodoreanu
An apariție : 1935
Editura: CARTEA ROMÂNEASCĂ EDUCAȚIONAL
Nr. Pagini: 358
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 257

Alte recenzii de la Ionel Teodoreanu :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Lazslo Krasznahorkai își amplasează povestea într-o comunitate izolată, ruptă de lume, de progres, de civilizație, o lume aflată într-o stare accentuată de degradare. Atmosfera este sufocant de apăsătoare și acest lucru este amplificat și de vremea mohorâtă,  o...

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Nu sunt la prima întâlnire cu autoarea. Am devorat Pachinko care m-a purtat într-o lume și o epocă foarte diferite de ceea ce trăiesc și care m-au captivat de fiecare dată. Recunosc că abia așteptam Povestea lui Casey Han căreia nici măcar n-am avut curiozitatea să-i...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 530 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 16 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments