Recenzie Love& Gelato. Vacanță la Florența de Jenna Evans Welch

de | sept. 1, 2017 | Recenzii cărți

Fiind într-un blocaj, nu puteam citi deloc cărți. Orice carte luam în mână, mă plictisea. Vi s-a întâmplat şi vouă să nu mai fiți atraşi de cărți o perioadă? Din fericire, perioada mea a fost scurtă datorită Love & Gelato. M-am gândit că o lectură uşoară mă va salva din blocaj, căci obişnuiesc să spun că Lectura e un colac de salvare. Da, da, ați asistat la primul meu citat 😊 Revenind, chiar aşa s-a întâmplat. Această carte minunată m-a readus în lumea cărților, a lecturii şi al ceaiului servit din pat, cu o carte în mână ☕🛏📚

  Eşti în căutarea unei călătorii alături de personaje şarmante şi locuri minunate? Ei bine, ce părere ai despre țara în formă de cizmă? Eşti pregătit să-ți imaginezi că savurezi gelato ba cu Hadley, ba cu Lina? Jenna Evans Welch, autoarea unui roman superb, te poate ajuta!

Aşeză-te  într-un fotoliu confortabil, cu o ceaşcă de ceai fierbinte într-o mână şi Love & Gelato în cealaltă. Astăzi vom călători în Italia, Florența.

Lina, o adolescentă în vârstă de şaisprezece ani, ajunge în Florența după moartea mamei sale, Hadley. Femeia şi-a dorit ca după moartea sa Lina să viziteze Florența, dar şi pe Howard.

Ajungând la fața locului, fata descoperă că va locui într-un cimitir şi primeşe un jurnal care se presupune a fi al mamei sale. Lina se împrieteneşte cu Ren, misteriosul italiano-amercan, care se dovedeşte a fi un băiat simpatic şi prietenos.

Viața ei se dă peste cap când începe să citească jurnalul, un obiect mult mai complex decât crezuse ea.

Cu Ren alături de ea, fata porneşte pe urmele mamei sale cutreerând Florența şi mâncând gelato. Lecturând mi s-a făcut o poftă de nedescris de gelato, chiar dacă n-am gustat în viața mea😋 Cine ştie, poate Lina va avea parte şi de dragoste?

Trecând peste aceste aspecte, cartea este foarte bine scrisă. Fiind la persoana întâi, din perspectiva unei puştoaice de şaispezece ani, este relatată într-un mod hazliu. Citez: mă privea de parcă i-aş fi spus că sunt pe jumătate struț.

Încărcată cu desrieri ale Florenței, Love& Gelato te face să te simți de parcă te-ai teleporta cu fotoliul direct pe Ponte Vecchio, alături de Lina şi Ren.

Mister şi secrete, iubire şi familie. „Love & Gelato” vă va fermeca cu siguranță, aşa cum m-a fermecat pe mine.

Titlu: LOVE GELATO. VACANȚĂ LA FLORENȚA
Autor: Jenna Evans Welch
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 349
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1095

Alte recenzii de la Jenna Evans Welch:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Comunitatea Booknation.ro a fost redactor Booknation.ro și a scris 16 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Comunitatea Booknation.ro aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments