🔥 CARTEA LOVE GELATO. VACANȚĂ LA FLORENȚA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Recunosc că atunci când am decis prima data să citesc “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch a fost mai mult datorită copertei minunate. Cum să nu îți vină să citești o carte al cărei subiect este aparent dragostea și înghețata? Poate separate, poate împreună ca întreg. Cine știe?

Dacă prima data am fost atrasă de coperta ochioasă, în culori ca de vată de zahăr, curând am observat și titlul. Și chiar da! Acesta este despre dragoste, înghețată și … o vacanță misterioasă la Florența, în țara renașterii.

Chiar dacă titlul este un mix de englezo-italiană, “Love & Gelato”, mie mi s-ar fi părut mai potrivit ca acesta să fie totalmente în italiană. Parcă “Amore e Gelato” sună mai bine. Dar având în vedere că protagoniștii sunt americani și italieni, este de înțeles de ce a ales așa autoarea.

Încă de pe acum vă spun că mi-a plăcut nespus această carte. Are de toate. Este, într-adevăr de tip YA. Dar merită citită și de adulți deoarece oricine se poate regăsi în poveștile redate în ea. Da, așa este. Nu este doar o poveste. Sunt mai multe povești. Ba chiar povești de dragoste ale diferitelor generații.

Lina este o adolescentă căreia i-a murit mama

Acum, ea trebuie să facă față la două încercări mari. Prima este pierderea ființei atât de iubite și cea de-a doua este plecarea în Italia. De ce? Pentru a cunoaște un tată până acum absent în viața ei. Înainte să moară, mama fetei o roagă pe aceasta să meargă în Toscana, ca să își cunoască tatăl.

Însă Lina nu numai că suferă prea mult pentru a lua o asemenea idee în considerare, ci se gândește și cu necaz că cel la care va merge îi este practic străin. Asta de vreme ce nu a dat nici un semn în toți anii de până atunci.

Cu toate acestea, Lina va afla mai multe despre acest bărbat și despre secretul mamei ei chiar în Italia. Mai exact când va primi un jurnal misterios a cărui frază de început este Am făcut alegerea greșită. Ce să înțeleagă fata din asta? Care a fost greșeala mamei ei? Si de ce ea arată atât de mult ca o italiancă dacă atât mama cât și presupusul tată sunt americani? Nu vă voi spune, ci veți afla singuri citind această podoabă din genul young-adult.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jenna Evans Welch

Și totuși, trebuie să vă mai ațâț un pic spunându-vă că Lina va ajunge să îndrăgească foarte mult Italia unde a trăit mama ei cei mai frumoși ani din viață. Va ajunge să încerce delicioasa gelato cu multiplele ei arome. Va cutreiera locurile prin care a fost și cea care i-a dat viață. Și se va împrieteni cu Ren.

Dar ce e mai important, pentru că dragostea este ca acasă la ea în Italia, Lina își va simți și inima bătând mai tare pentru un june italian.

Cartea “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch cuprinde o lume magică plină de romanțe secrete, artă minunată și locuri pline de farmec italian

Secretul mamei i se va dezvălui încet încet fetei pe parcursul citirii jurnalului celei dintâi. Și odată ce va fi aflat, acest secret va fi în stare să schimbe tot ceea ce știa despre mama ei, despre tatăl ei și chiar despre propria origine.

Dacă de obicei oamenii merg în Italia pentru gelato și amore, se prea poate ca unii dintre ei să rămână definitiv acolo subjugați de farmecul țării. Sau … pentru că au descoperit altceva ce îi ține pe loc. Lecturând fiecare capitol în parte, am ajuns să îmi doresc și mai mult să ajung în Italia, mai ales în regiunea Toscana descrisă atât de pitoresc în paginile romanului.

Cartea “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch este despre dragostea în toate chipurile ei, despre prietenie, despre frumusețea călătoriilor în Italia sau oriunde. Îți dă și emoții minunate, are și mister, dar vei întâlni și aventuri ale protagoniștilor.

Și pe deasupra, vei învăța de la personaje ce înseamnă să ai curaj, să faci alegeri care par la prima vedere dificile și să confrunți necunoscutul.

🔥 CARTEA LOVE GELATO. VACANȚĂ LA FLORENȚA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Love Gelato. Vacanță La Florența
Autor: Jenna Evans Welch
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 18.10.2018
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 601 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan