Recenzie “Love &Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch

de | oct. 18, 2018 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatura Universală, Recenzii cărți

Recunosc că atunci când am decis prima data să citesc “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch a fost mai mult datorită copertei minunate. Cum să nu îți vină să citești o carte al cărei subiect este aparent dragostea și înghețata? Poate separate, poate împreună ca întreg. Cine știe?

Dacă prima data am fost atrasă de coperta ochioasă, în culori ca de vată de zahăr, curând am observat și titlul. Și chiar da! Acesta este despre dragoste, înghețată și … o vacanță misterioasă la Florența, în țara renașterii.

Chiar dacă titlul este un mix de englezo-italiană, “Love & Gelato”, mie mi s-ar fi părut mai potrivit ca acesta să fie totalmente în italiană. Parcă „Amore e Gelato” sună mai bine. Dar având în vedere că protagoniștii sunt americani și italieni, este de înțeles de ce a ales așa autoarea.

Încă de pe acum vă spun că mi-a plăcut nespus această carte. Are de toate. Este, într-adevăr de tip YA. Dar merită citită și de adulți deoarece oricine se poate regăsi în poveștile redate în ea. Da, așa este. Nu este doar o poveste. Sunt mai multe povești. Ba chiar povești de dragoste ale diferitelor generații.

Lina este o adolescentă căreia i-a murit mama

Acum, ea trebuie să facă față la două încercări mari. Prima este pierderea ființei atât de iubite și cea de-a doua este plecarea în Italia. De ce? Pentru a cunoaște un tată până acum absent în viața ei. Înainte să moară, mama fetei o roagă pe aceasta să meargă în Toscana, ca să își cunoască tatăl.

Însă Lina nu numai că suferă prea mult pentru a lua o asemenea idee în considerare, ci se gândește și cu necaz că cel la care va merge îi este practic străin. Asta de vreme ce nu a dat nici un semn în toți anii de până atunci.

Cu toate acestea, Lina va afla mai multe despre acest bărbat și despre secretul mamei ei chiar în Italia. Mai exact când va primi un jurnal misterios a cărui frază de început este Am făcut alegerea greșită. Ce să înțeleagă fata din asta? Care a fost greșeala mamei ei? Si de ce ea arată atât de mult ca o italiancă dacă atât mama cât și presupusul tată sunt americani? Nu vă voi spune, ci veți afla singuri citind această podoabă din genul young-adult.

Și totuși, trebuie să vă mai ațâț un pic spunându-vă că Lina va ajunge să îndrăgească foarte mult Italia unde a trăit mama ei cei mai frumoși ani din viață. Va ajunge să încerce delicioasa gelato cu multiplele ei arome. Va cutreiera locurile prin care a fost și cea care i-a dat viață. Și se va împrieteni cu Ren.

Dar ce e mai important, pentru că dragostea este ca acasă la ea în Italia, Lina își va simți și inima bătând mai tare pentru un june italian.

Cartea “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch cuprinde o lume magică plină de romanțe secrete, artă minunată și locuri pline de farmec italian

Secretul mamei i se va dezvălui încet încet fetei pe parcursul citirii jurnalului celei dintâi. Și odată ce va fi aflat, acest secret va fi în stare să schimbe tot ceea ce știa despre mama ei, despre tatăl ei și chiar despre propria origine.

Dacă de obicei oamenii merg în Italia pentru gelato și amore, se prea poate ca unii dintre ei să rămână definitiv acolo subjugați de farmecul țării. Sau … pentru că au descoperit altceva ce îi ține pe loc. Lecturând fiecare capitol în parte, am ajuns să îmi doresc și mai mult să ajung în Italia, mai ales în regiunea Toscana descrisă atât de pitoresc în paginile romanului.

Cartea “Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch este despre dragostea în toate chipurile ei, despre prietenie, despre frumusețea călătoriilor în Italia sau oriunde. Îți dă și emoții minunate, are și mister, dar vei întâlni și aventuri ale protagoniștilor.

Și pe deasupra, vei învăța de la personaje ce înseamnă să ai curaj, să faci alegeri care par la prima vedere dificile și să confrunți necunoscutul.

Titlu: LOVE GELATO. VACANȚĂ LA FLORENȚA
Autor: Jenna Evans Welch
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1457

Alte recenzii de la Jenna Evans Welch:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 9 luni, 14 zile și a scris până acum 438 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments