Recenzie „Love & Gelato. Vacanță la Florența” de Jenna Evans Welch

de | oct. 2, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Love & Gelato Vacanță la FlorențaAm văzut această carte întâmplător și m-au atras atât coperta, cât și sinopsis-ul. Love & Gelato. Vacanță la Florența este o poveste despre vindecare, despre iubire și, mai ales, despre familie. Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva Linei, o adolescentă de șaisprezece ani care și-a pierdut mama din cauza cancerului necruțător.

Înainte să moară, mama ei o roagă să meargă la Florența, acolo unde locuiește un „prieten” apropiat de când era studentă. Devastată și cu viața dată peste cap, Lina învață să meargă mai departe cu ajutorul celei mai bune prietene, Addie. Deși reticentă, decide să-și petreacă vacanța de vară la Florența, pentru a-i respecta promisiunea mamei.

Bunica i-a spus Linei că Howard, prietenul mamei de la Florența, este chiar tatăl ei, însă tânăra nu știe ce să creadă. Nu seamănă nici măcar puțin cu el și nu știe cum să se comporte. Ajunsă acolo, Howard o întâmpină cu entuziasm și are grijă ca șederea ei să fie una memorabilă.

Numai că locuința presupusului tată nu este tocmai una la care să te aștepți.

Casa este chiar într-un cimitir, mai exact un memorial ridicat în cinstea celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, casa lui Howard era înconjurată de mormintele soldaților americani uciși în Italia, spre groaza Linei.

Lina o cunoaște și pe Sonia. asistenta lui Howard, care are grijă de memorial împreună cu acesta. Sonia îi dezvăluie tinerei că tatăl ei a fost extrem de îndrăgostit de mama ei. Mai mult, îi dă chiar un jurnal de pe vremea când mama ei studia arta fotografiei la Florența.

Lina speră ca misterul părinților ei să fie rezolvat cu ajutorul acestui jurnal. Este șocată atunci când prima pagină a jurnalului se află o propoziție scurtă, dar plină de însemnătate:

Am făcut o alegere greșită.

Între timp, aceasta își face noi prieteni, cu care se înțelege de minune. Îl cunoaște pe Lorenzo, „Ren”, un tânăr de aceeași vârstă cu ea, care o va ajuta să calce pe urmele mamei ei în rezolvarea misterului. Cei doi se apropie treptat, însă există o problemă…Ren are o iubită.

Deși este vizibil îndrăgostit de Lina, acest obstacol stă în calea lor, chiar dacă lucrurile merg ca pe roate între ei. Cei doi  se află pe calea bună în descoperirea misterului, însă există multe detalii care îi încurcă. Dacă Lina va rezolva misterul și dacă va reuși să creeze o legătură cu Ren, aflați din această carte cu iz de vacanță și romantism.

Autoarea descrie Florența foarte bine, împreună cu alte detalii importante ale Italiei, cum ar fi celebra înghețată, gelato, un deliciu pentru toți cei care o încearcă. Cartea se citește ușor, iar finalul te va lăsa cu gura căscată. Este un young adult de neratat!

Titlu: LOVE GELATO. VACANȚĂ LA FLORENȚA
Autor: Jenna Evans Welch
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 942

Alte recenzii de la Jenna Evans Welch:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments