Recenzie „Lumina iubirii” de Jay Asher

de | apr. 19, 2017 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

Cred că deja toți cititorii au auzit de această carte, mai ales în preajma Crăciunului de anul trecut.

Și eu am auzit de ea, dar tocmai acum am reușit să o citesc.

Lumina iubirii este un roman cu tematica Crăciunului, care merge citită nu numai lângă bradul împodobit, cu o cană de ciocolată caldă în mână. Din fericire pentru mine.

Dacă citești această carte în preajma oricărei sărbători vei fi inevitabil influențat să fii mai bun, să dăruiești, să ierți.

Dar da, trebuie să recunosc că se potrivește perfect cu perioada Crăciunului.

Lumina iubirii iese complet din tiparul clișeic al romanelor de dragoste. Nu facem cunoștință cu fata tocilară ce se îndrăgostește de bad boy-ul orașului, nici cu fata care îl ajută pe băiat să scape de demonii trecutului.

Încă pornind de la familia Sierrei ne vom da seama că totul este diferit.

Când Sierra și familia ei ajung în California pentru a vinde brazi, ca în fiecare an, totul pare să fie ca înainte. Băiatul care era înnebunit după ea continuă să-i facă curte încă din prima zi, iar ea reușește să ducă la bun sfârșit tradițiile frumoase alături de prietena sa cea mai bună, ,,pe timp de iarnă”, așa cum obișnuia ea să o considere.

Însă anul acesta, Sierra este bântuită de posibiltatea de a nu mai există un ,,la anul” pentru centrul lor de vânzare din California.

Este prinsă oarecum între două lumi, își imaginează cum și-ar petrece o iarnă normală, cu zăpadă, în Oregon, alături de celelalte două prietene ale sale, dar nu-și dorește să se despartă de lumea asta a fermei de brazi în care se simte ca acasă.

Îmi place Sierra pentru demnitatea de care dă dovadă. Tipul de fată care știe ce vrea, are standarde înalte, dar care știe și să te binedispună. Deși prietenele sale o tachinează cu așteptările sale de la un băiat ca viitor băiat, mie mi-a plăcut acest aspect la ea.

Desigur, mi-a plăcut și că a refuzat să se implice într-o relație cu o dată de final, în urma căreia ar rămâne cu inima frântă. Dar cine decide dacă să se îndrăgostească, sau nu?

În ciuda principiului pe care îl are, face o promisiune alături de prietena sa, spunând că vor face Crăciunul acesta deosebit. Sierra ia și mai mult în calcul această promisiune, când îl întâlnește pe Caleb, băiatul cu gropița uimitoare din obraz.

În carte ne întâlnim cu mici momente tensionate, unele destul de drăguțe. De asemenea, vom afla că unele persoane trăiesc cu greșelile din trecut, cu etichetările făcute de alte persoane asupra persoanei din trecut, cu o traumă sentimentală a unor acțiuni… poate prostești și inofensive. Vom învăța că nu putem trage concluzia asupra caracterul unei persoane doar din bârfe. Nu până nu auzim și povestea spusă de el. Sierra învață asta.

Pentru că oricine se poate schimba, oricine poate deveni mai bun.

Am savurat această carte până la ultimul cuvințel. Personajele sunt realistice, sentimentele sunt cât mai reale și intense, te fac să te apropii de personaje încă din primele minute.

Am adorat faptul că autorul îmbină atât de bine umorul în momentele tensionate și cele romantice.

Acest roman merită să faci o noapte albă pentru a-l citi. Merită să amâni un lucru, să citești, apoi să închizi cartea, împăcat și fericit.

Eu una, am retrăit sentimentele din preajma Crăciunului. Acelea care te fac să zâmbești tot timpul, să petreci mai mult timp alături de familie, să dăruiești când poți.

Titlu: LUMINA IUBIRII
Autor: Jay Asher
An apariție : 2016
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2098

Alte recenzii de la Jay Asher:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Irina Nicoleta a fost redactor Booknation.ro și a scris 55 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments