Recenzie “Lumina iubirii” de Jay Asher

by | Apr 19, 2017 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA LUMINA IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cred că deja toți cititorii au auzit de această carte, mai ales în preajma Crăciunului de anul trecut.

Și eu am auzit de ea, dar tocmai acum am reușit să o citesc.

Lumina iubirii este un roman cu tematica Crăciunului, care merge citită nu numai lângă bradul împodobit, cu o cană de ciocolată caldă în mână. Din fericire pentru mine.

Dacă citești această carte în preajma oricărei sărbători vei fi inevitabil influențat să fii mai bun, să dăruiești, să ierți.

Dar da, trebuie să recunosc că se potrivește perfect cu perioada Crăciunului.

Lumina iubirii iese complet din tiparul clișeic al romanelor de dragoste. Nu facem cunoștință cu fata tocilară ce se îndrăgostește de bad boy-ul orașului, nici cu fata care îl ajută pe băiat să scape de demonii trecutului.

Încă pornind de la familia Sierrei ne vom da seama că totul este diferit.

Când Sierra și familia ei ajung în California pentru a vinde brazi, ca în fiecare an, totul pare să fie ca înainte. Băiatul care era înnebunit după ea continuă să-i facă curte încă din prima zi, iar ea reușește să ducă la bun sfârșit tradițiile frumoase alături de prietena sa cea mai bună, ,,pe timp de iarnă”, așa cum obișnuia ea să o considere.

Însă anul acesta, Sierra este bântuită de posibiltatea de a nu mai există un ,,la anul” pentru centrul lor de vânzare din California.

Este prinsă oarecum între două lumi, își imaginează cum și-ar petrece o iarnă normală, cu zăpadă, în Oregon, alături de celelalte două prietene ale sale, dar nu-și dorește să se despartă de lumea asta a fermei de brazi în care se simte ca acasă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jay Asher

Îmi place Sierra pentru demnitatea de care dă dovadă. Tipul de fată care știe ce vrea, are standarde înalte, dar care știe și să te binedispună. Deși prietenele sale o tachinează cu așteptările sale de la un băiat ca viitor băiat, mie mi-a plăcut acest aspect la ea.

Desigur, mi-a plăcut și că a refuzat să se implice într-o relație cu o dată de final, în urma căreia ar rămâne cu inima frântă. Dar cine decide dacă să se îndrăgostească, sau nu?

În ciuda principiului pe care îl are, face o promisiune alături de prietena sa, spunând că vor face Crăciunul acesta deosebit. Sierra ia și mai mult în calcul această promisiune, când îl întâlnește pe Caleb, băiatul cu gropița uimitoare din obraz.

În carte ne întâlnim cu mici momente tensionate, unele destul de drăguțe. De asemenea, vom afla că unele persoane trăiesc cu greșelile din trecut, cu etichetările făcute de alte persoane asupra persoanei din trecut, cu o traumă sentimentală a unor acțiuni… poate prostești și inofensive. Vom învăța că nu putem trage concluzia asupra caracterul unei persoane doar din bârfe. Nu până nu auzim și povestea spusă de el. Sierra învață asta.

Pentru că oricine se poate schimba, oricine poate deveni mai bun.

Am savurat această carte până la ultimul cuvințel. Personajele sunt realistice, sentimentele sunt cât mai reale și intense, te fac să te apropii de personaje încă din primele minute.

Am adorat faptul că autorul îmbină atât de bine umorul în momentele tensionate și cele romantice.

Acest roman merită să faci o noapte albă pentru a-l citi. Merită să amâni un lucru, să citești, apoi să închizi cartea, împăcat și fericit.

Eu una, am retrăit sentimentele din preajma Crăciunului. Acelea care te fac să zâmbești tot timpul, să petreci mai mult timp alături de familie, să dăruiești când poți.

🔥 CARTEA LUMINA IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Lumina Iubirii
Autor: Jay Asher
An apariție : 2016
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1230 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments