🔥 CARTEA CELE 13 MOTIVE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Cele 13 Motive” de Jay Asher este o carte ce nu mai are nevoie de niciun intro, fiind extrem de cunoscută la nivel mondial, fie prin scriitura în sine, fie prin serialul produs de Selena Gomez pentru Netflix. Așa cum bine știți, o carte nu poate să placă unanim tuturor, întotdeauna există păreri pro și contra, important este ca acestea să fie pertinente și să exprime adevărul. Momentan, nu știu să vă spun exact în ce tabăra mă aflu, deoarece această este prima carte de acest gen pe care o citesc și neavând un termen de comparație, o să îmi spun părerea obiectiv, fără nicio aluzie la altă lectură. Mă concentrez pur și simplu pe mesajul transmis, care pentru mine înseamnă mult.

La prima vedere, universul liceal nu este ceva foarte important, pe care dorești să te focusezi mult. Probleme la școală, probleme în dragoste, petreceri, primul sărut sau prima întâlnire, totul este cotidian și uneori plictisitor, deoarece toți am trecut prin aceste faze și nu considerăm că cineva are ce să ne ofere ceva în plus. “Cele 13 motive” are cu siguranță elemente în plus, care pe mine m-au șocat și întristat peste măsură, deoarece m-au făcut să realizez că această este realitatea în care trăim.

Imagini pentru 13 reasons why

Clay se întoarce acasă de la școală și găsește un pachet ce îi este destinat. Atunci când îl deschide află că l-a primit de la Hannh, fata care s-a sinucis cu câteva săptămâni în urmă și de care el era îndrăgostit. Hannah înregistrase casete audio, fiecare cu câte un indiciu despre persoanele care au contribuit într-un fel la sinuciderea ei. O dată ascultat mesajul care îi era destinat, Clay trebuia să dea casetă mai departe. În total 13 persoane, iar Clay este una dintre ele.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jay Asher.

Aici nu vorbim de elemente de thriller sau horror, vedem acțiunea strict din perspectivă psihologică, deoarece mesajul transmis este brutal și tulburător, cu puternice rădăcini din realitatea noastră. Hannah s-a sinucis pentru că 13 persoane au determinat-o să facă acest lucru. Nu este din cauza unui exces de sensibilitate sau a unei exagerări… Această fată a fost agresată, hărțuită, dezamăgită și înșelată. Ce este cel mai rău? Nimeni nu a considerat că a făcut ceva rău. Cartea prezintă întâmplări din prezent, cu ajutorul lui Clay, dar alternează și cu evenimentele pe care Hannh le spune în casete. Este tulburător, revoltător și recunosc, de multe ori nu am văzut textul din cauza lacrimilor, pentru că mă gândeam că nu este corect ca unei fete să i se întâmple aceste lucruri tragice.

Recomand “Cele 13 Motive” de Jay Asher celor care doresc un subiect de gândire asupra realității adolescenților și asupra unor probleme grave din licee, precum hărțuirea, agresiunea fizică, bullying-ul și sinuciderea. Există oameni care pot ajuta enorm, care sunt în stare să prevină aceaste evenimente, însă au nevoie de ajutor din partea tuturor, mai ales la capitolul conștientizare.

🔥 CARTEA CELE 13 MOTIVE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cele 13 Motive
Autor: Jay Asher
An apariție : 2017
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.07.2018
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1158 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/