Recenzie “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov

Titlu: Maestrul și Margareta
Autor: Mihail Bulgakov
An apariție : 1970
Editura: Art
Nr. Pagini: 520
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Maria Vulpe
Publicată la 30.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA MAESTRUL ȘI MARGARETA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cine ești tu, la urma urmei, spune?

O parte din acea putere

Ce veșnic răul îl voiește

Și veșnic face numai bine ( Goethe, Faust)

Romanul “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov este o operă ficțională, a cărui acțiune se întinde pe doua planuri coordonate prin axa prezent-trecut.

Primul plan prezintă acțiunile din capitala Rusiei, Moscova odată cu apariția unei ființe fabuloase în acest cadru, iar cel de-al doilea prezintă evenimente trecute despre ființe religioase, cum ar fi condamnarea și răstignirea lui Iisus Hristos, numit în operă, Yeshua Ha Nozri, precum și detalii despre Pilat din Pont.

Așadar, poate vă veți întreba cum este posibilă armonizarea unor planuri atât de distincte și înțelegerea lor, însă cartea vă pune la dispoziție numeroase informații spre descoperirea tuturor semnificațiilor.

Tema romanului este una religioasă, ce pune în evidență lupta eternă între bine și rău.De asemenea, în operă se conturează și elemente de ironie împotriva regimului politic, aspirații cu privire la creație sau la sacrificiul suprem reprezentat de Margareta, care își vinde sufletul pentru iubire.

Acțiunea romanului debutează cu o discuție între doi amici, Mihail Alexandrovici Berlioz și poetul Ivan Nikolaevici, care se îndoiesc atât de existența Diavolului cât și de cea a lui Iisus Hristos.

Ascultând convorbirea, în scenă apare un personaj străin, Woland, nimeni altul decât însuși Diavolul, care ascultă cu înflăcărare credințele fiecăruia, prezicându-le chiar și viitorul.

Se prezintă toată galeria supușilor Necuratului precum: Behemot, un motan de dimensiuni mari ce putea lua și formă umană, Koroviev, zis și Fagot- valetul lui Woland, Azazello, Hella și Abadonna.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Bulgakov.

Odată cu apariția acestor personaje himerice, Moscova intră într-o stare de alertă, mulți cetățeni având de suferit de pe urmele lor. Astfel, unii dintre ei ajung fie să înnebunească, fie să moară, pentru ca Woland să poată înfăptui cum trebuie misiunea.

Acesta venise la Moscova pentru a-și găsi regină pentru balul său anual.Cine este capabilă de a-și asuma acest rol? Nimeni alta decât Margareta, care este  în stare să își vândă sufletul pentru marea sa iubire.

Un detaliu interesant ar fi că romanul”Maestrul și Margareta este publicat la 27 de ani de la moartea scriitorului de către soția sa.

Până a ajunge la titlul final, romanul a primit multe denumiri, dintre care :” Romanul despre diavol”, ” Magicianul negru” sau ” Prințul întunericului”.

Așadar, ce se   întâmplă cu Moscova sau cu Margareta, veți afla citind acest roman.

🔥 CARTEA MAESTRUL ȘI MARGARETA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.