Recenzie „Mai ceva ca Odiseea” de Maz Evans

de | feb. 9, 2022 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Fantezie, Recenzii cărți

Mai ceva ca Odiseea„Mai ceva ca Odiseea” este o carte pentru copii dintr-o serie publicată de autoarea britanică Maz Evans. Volumul acesta cu o copertă minunată, apărut la Editura Rao, este cel de-al treilea roman din saga „Zei scăpați din lesă”. Prima carte este chiar „Zei scăpați din lesă”, apoi „Zei în misiune”.

Cea de-a treia carte este cea despre care voi vorbi eu – „Mai ceva ca Odiseea”

Iar cea de-a patra și ultima carte este „Cu zeii nu te pui”.

Nu ai cum să nu-l adori pe eroul pământean Elliot și să nu-l susții permanent să ajungă să facă ce își propune. Motivele pentru care acest băiat face orice în viață (inclusiv chestii interzise) sunt foarte bune. Este un altruist și un curajos, chiar dacă puțin certat cu ordinea și igiena personală. E susținut încontinuu de o ceată de zei, eroi și vietăți cu puteri supranaturale. Se face plăcut chiar și de cei răi, reușind să le fure cel puțin câte un rânjet. Dar cel mai mult m-au emoționat grija, iubirea și atenția pe care le arată puștiul mamei lui.

Cu toate acestea, chiar dacă mi-a plăcut mult cartea, nu am considerat-o chiar extrem de amuzantă, așa cum este descrisă

Dintre momentele hazlii ale aventurii lui Elliot și a prietenilor săi m-au făcut să râd ciondănelile dintre Zeus și Poseidon și cicăleala Ciclopilor.

In plus, chiar dacă am văzut înainte să mă apuc efectiv de lectură că e vorba de o carte ce face parte dintr-o serie, nicidecum prima la rând, n-aș fi crezut că nu se poate citi individual. Adică nu mă înțelegeți greșit. Se poate citi separat de celelalte, dar farnecul nu e același. Cartea aceasta este cea de-a treia din serie și nu ultima.

De aceea, finalul deschis s-a lăsat cu emoții și surpriză pentru mine deoarece eram gata de a descoperi ce avea să se întâmple și autoarea a pus capac la tot. Ceva în genul „Acum citiți și următoarea carte pentru a vedea ce se va întâmpla cu Elliot. Nu vă mai spun nimic în plus.”

E și asta o metodă de promovare sau de fidelizare a cititorilor, ca să zic așa. Iar la mine a prins. Sunt foarte curioasă de continuarea aventurii muritorilor și nemuritorilor, a acestei Odisei palpitante și amuzante.

Cartea „Mai ceva ca Odiseea” este o lectură indicată nu doar pentru copii și pentru cei mai tineri

A fost perfectă pentru mine, un adult de 30 de ani cum poate fi exact ce trebuie și pentru un adult care are de două ori vârsta mea.

La final există și o secțiune de „Ce și cum”, un fel de legendă despre personaje și despre unii termeni mai bizari care sunt explicați pe înțelesul tuturor.

Este o carte de aventuri magice. Un roman fascinant în care oamenii și zeii alături de alte personaje mitologice și de legendă își reunesc puterile pentru a salva Pământul. Mi-a plăcut să descopăr din nou fețe cunoscute din Legendele Olimpului, din vechile mituri cu zei și eroi sau semizei ai lumii Grecii antice. 

Vă sunt cunoscuți Zeus, Hermes, Afrodita, Atena sau Hefaistos? Îi veți întâlni în carte. În ipostaze destul de diferite față de cele pe care le cunoaștem. Dar ce știți despre Fecioară sau despre Titani? Sisif, nimfe și nereide? Dacă vă e dor de perioada atât de atrăgătoare și misterioasă a legendelor, nu ezitați să citiți cărțile din seria „Zei scăpați din lesă”. Veți deveni nostalgici, dar vă veți și întoarce poate cu mintea la copilărie sau la momentul acela unic în care ați descoperit lumea zeilor și eroilor Olimpului. Asta nu se uită niciodată!

Titlu: MAI CEVA CA ODISEEA
Autor: Maz Evans
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2420

Alte recenzii de la Maz Evans:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 9 luni, 21 zile și a scris până acum 438 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments