Recenzie „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mândrie și prejudecată este un roman de neratat dacă ești pasionat de literatura clasică sau de poveștile de dragoste inedite. Capodopera lui Jane Austen este un clasic roman de dragoste și îl recomand tuturor celor care vor să experimenteze plăcerea lecturii unei scrieri dintr-o perioadă importantă a societății britanice.

Elizabeth Bennet face parte dintr-o familie modestă și are încă patru surori. Toate vor să0și găsească partenerul perfect pentru căsătorie pentru a-și ajuta părinții să se descurce mai bine cu banii.

Domnul Bingley sosește din nordul Angliei și este foarte bogat, venit cu intenția de a închiria Netherfield Park. Le ia cu el pe surorile lui, dar și pe bunul său prieten, domnul Darcy. Familia Bennet este invitată în cadrul unui bal organizat în cinstea lui Bingley, care este atras imediat de sora mai mare, Jane.

„Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă.”

Domnul Bingley este un bărbat amabil și fermecător, însă nu se poate spune același lucru despre prietenul său. Darcy este un bărbat mândru și arogant la prima vedere care nu poate iubi o altă persoană în afară de el însuși. Elizabeth se simte atrasă de el, însă nu știe dacă poate trece caracterul său dur și nemilos pe care îl arată celor din jur.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jane Austin

„Fiecare dintre noi se simte câteodată foarte mulţumit de sine însuşi din diferite motive. Orgoliul şi mândria sunt noţiuni opuse, deşi unii le întrebuinţează cu acelaşi înţeles. Poţi fi însă mândru fără să fii neapărat şi orgolios. Mândria este o caracteristică a firii noastre, pe când orgoliul ţine de impresia pe care am dori s-o creem în jurul nostru.”

Elizabeth este o femeie inteligentă care știe cum să poarte o conversație.Îl refuză pe Darcy atunci când acesta își declară sentimentele pentru ea pe motiv că este orgolios și infatuat. Bărbatul se apropie treptat de ea, însă nu renunță la atitudinea de mândrie. Îi dezvăluie fetei lucruri pe care nu vrea să le știe altcineva, iar aceasta descoperă că interiorul lui nu este la fel de meschin ca exteriorul.

„O persoană poate fi mândră, fără să aibă pic de orgoliu.”

Jane Austen a scris o capodoperă de care se va îndrăgosti orice persoană paionată de literatura clasică. Am petrecut mult timp citind autori contemporani, însă nu trebuie să-i lăsăm deoparte pe cei clasici. Cartea se citește foarte ușor, iar personajele sunt bine conturate. Povestea reușește să te țină în suspans de la început și până la sfârșit și o recomand cu drag.

Titlu: Mândrie și Prejudecată
Autor: Jane Austin
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 485 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments