Recenzie „Martora” de Nora Roberts

Titlu: Martora
Autor: Nora Roberts
An apariție : 2012
Editura: Litera
Nr. Pagini: 523
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Alina
Publicată la 20.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

În fiecare zi ne “zugrăvim” existența, ne clădim cărămidă cu cărămidă propria noastră lume, poate nu tot timpul ne asumăm repercusiunile faptelor noastre, de aceea trebuie să învățăm să nu mai fugim de viață, ci să fugim spre ea și să o îmbrățișăm, să o acceptăm exact așa cum este, cu bune și cu rele, în definitiv ce se poate întâmpla?  Poate nu vom mai avea mereu ocazia să ne întoarcem mereu în stația de unde se dau “bilete” de dus spre o destinație necunoscută, însă putem să profităm de fiecare ocazie pe care ne-o oferă viața.

Martora de Nora Roberts este un roman ce ne oferă o amplă și complexă imagine a realității.  Ne oferă posibilitatea de-a călători alături de protagonista cărții, Elisabeth Fitch, în cea mai mare aventură a vieții sale. Pericolul o pândește din umbră la orice pas, iar moartea tânjește după răsuflarea ei.

O adolescență de doar 16 ani care se confruntă cu mafioți, crime, spălare de bani și polițiști corupți. O tânără ce devine o marionetă controlată de propria sa mamă, un păpușar excelent ce-și dorește doar perfecțiune, nu ține cont că i-o cere propriei sale fiice.

După o dispută între cele două, Elisabeth decide într-un acces de furie să-şi trăiască viața așa cum își dorește. E determinată să facă o schimbare în viața sa, așa ca în ziua aceea merge la mall, se tunde, se vopsește, își cumpără hainele pe care și le dorește, și se reîntâlnește cu o prietenă.

Falsificarea a două permise pentru a intra într-un club, dezlănțuie un șir de evenimente nefericite, prietena sa e asasinată, iar Elisabeth intră în programul de protecție a martorilor. Acesta nu știe că a deschis involuntar ușa spre propriul său infern, un infern ce o va urmări mereu.

O seară de rebelitate îi schimbă complet viața, dintr-o adolescentă va deveni în scurt timp un adult ce va da piept cu greutățile vieții,  iar deciziile ei vor face diferența dintre moarte și viața.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nora Roberts .

După o fugă de 12 ani, Elisabeth renaște din propria cenușă exact ca pasărea Phoenix,  însă acum sub un alt nume: Abigail Lowerk. Timpul a zburat, iar amintirile dureroase încă o răscolesc, le-a ascuns într-un cufăr pe care l-a îngropat adânc în suflet, însă acum e bântuită de “fantomele ” trecutului.  E hotărâtă să înceapă o nouă viață , iar orășelul din munții Ozark îi oferă exact ceea ce are nevoie: liniște.

Abigail e ființa care stârnește curiozitatea localnicilor și nu, numai. Șeriful poliției- Brooks Gleason este curios să afle cine este această femeie misterioasă.
Iar curiozitatea lui îl va arunca în brațele dragostei, va putea el oare să lupte cu trecutul ei?

Vor putea oare Abigail și Brooks să  escaladeze împreună “zidurile” înalte și periculoase ce-i înconjoară? Vor fi suficienți de puternici pentru a le face față? Dragostea sudează inimile celor doi, astfel încât să supraviețuiască sau zidurile inimii se vor prăbuși peste ei?!

Recomand acest roman pentru că mi-a rămas întipărit în minte și până în ziua de astăzi,  o carte care nu poate să lipsească din biblioteca unui cititor. Nu pot să spun decât că o recomand din tot sufletul😊

Aspecte Pozitive:

Autoarea mea preferată este Nora Roberts, iar cartea ei, Martora mi-a arătat o altă latură a realității, în care sistemul este corupt. Este adevărat că și în ziua de astăzi ne lovim de această problemă. Mi-a plăcut faptul că autoarea a ales să combine romantismul cu adrenalina. A chinuit personajele, însă le-a oferit și un strop de fericire. Abigail și Brooks rămân unul din cuplurile mele preferate❤

Aspecte Negative:

Cartea are 523 de pagini, mi-ar fi plăcut să știu ce se va întâmpla cu cei doi peste câțiva ani. Nu pot să spun decât că e un roman care merită să fie citit❤

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Patricia Palel
    Reply

    M-ai făcut foarte curioasă în legătură cu acest roman! Povestea pare a fi una captivanta, plina de mister și acțiune! Recenzia este foarte bine structurată, iar rezumatul este minunat scris! Felicitări 🙂

  2. Avatar Barbalata Mirela
    Reply

    O carte minunata! Te tine in suspans de la inceput pana la sfarsit. O consider cea mai buna carte a Norei Roberts.

POST A COMMENT.