Recenzie Divergent de Veronica Roth

by | Apr 22, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DIVERGENT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Divergent_2014Divergent de Veronica Roth este publicată din anul 2011 în lb. Română la editura Leda , iar în 2014 a apărut și cu coperta filmului în urma apariției lui. Divergent este prima carte din seria care-i poartă  numele, celelalte două cărți fiind Insurgent, Allegiant și Four a Divergent collection.

Acțiunea se petrece într-un Chicago distopic unde populația este împărțită în 5 facțiuni, acestea fiind: Abnegația- cei altruiști, Neînfricarea- cei curajoși, Candoarea- cei sinceri, Prietenia- cei buni și Erudiția-cei inteligenți. La vârsta de 16 ani fiecare copil dă un test pentru a afla în ce facțiune se încadrează, dar exsistă un fel de oameni cărora nu le poate controla mintea aceștia fiind numiți Divergenți care sunt periculoși pentru societate.

Beatrice Prior ( alias Tris) este eroina principală a acestui roman. La test află că este divergentă și este compatibilă pebtru 3 facțiuni: Neînfricarea, Abnegația și Erudiția, dar n-are voie să spună la nimeni că are mintea diferită deoarece este în pericol , poate fi ucisă. La alegerea facțiuni se transferă la Neînfricare, ea crezând că nu este prea bună pentru fosta ei facțiune.

Când ajunge la sediul neînfricaților își găsește prieteni adevărați, dușmani și chiar un iubit. Iubitul ei fiind chiar  instructoul ei  Four (alias Tobias Eaton transferat și el din Abnegație, deoarece îl maltrata tatăl lui, Marcus Eaton).

În primul stadiu al inițierii Tris este foarte slabă, deoarece primul stadiu stă în abilitatea de a lupta și de a-și întări corpul pentru apărarea orașului. În urma luptelor devine tot mai bună dar până atunci încasează 2 bătăi bune,  de la cel mai apring dușman al ei Peter. În timpul acestei lupte Four a plecat din sala de antrenament motivând lucrul acesta prin fapul că nu era un lucru pe care vroia să-l vadă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Veronica Roth

În al doilea stadiu Tris se descurcă mai bine decât ceilalți, ea fiind divergentă. Astfel, poate controla simulările și a reușit să se claseze prima. Însă Four a intrat în pasajul fricii lui și i-a arătat cum trebuie să se comporte un Neînfricat ca să nu se dea de gol. Într-o seară este atacată de Peter. Drew și Al ( un priten al ei) și este salvată de Four care vine din camera de control deoarece aude zgomote și o salvează, aceștea vrând să o arunce în Groapă să o omoare.

Pe tot parcursul cărții Tris dă dovadă de curaj, altruism, devotament, iubire față de fanilia, sentimente contradictorii, dar în cel mai important lucru începe să-și dea seama că îl iubește pe Four și are nevoie de el. Nu vă spun cum se termină primul volum ca să vă las pe voi să aflați ce se întâmplă în continuare.

Scrisul autoarei este foarte frumos, (acum depinde de fiecare dacă îi place acest stil sau nu), dar pe unele momente chiar mai putea să insiste. În rest cartea Divergent este și va rămâne una din cărțile mele preferate alături de film care este unul excepțional. Dacă n-ați citit cartea sau n-ați vizionat filmul ar fi bine să o faceți. Prima dată citiți cartea și apoi vizionați filmul!

Sper să vă placă recenzia mea și să vă fi stărnit un pic interesul asupra cărții 🙂

🔥 CARTEA DIVERGENT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Divergent
Autor: Veronica Roth
An apariție : 2011
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

În general am iubit această carte și o să am o legătura cu ea mereu, fiind o parte din mine așa că n-am ce spune ceva rău despre ea.

Aspecte Negative:

Autoarea putea să mai detalieze anumite întâmplări, în rest n-am nici o observație.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Denisa Alexandrescu este redactor Booknation.ro de 1931 zile și a scris până acum 4 articole. Se află pe poziția 89 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alexandrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments