Recenzie ”Mesagerul” de John Zusak

Titlu: Mesagerul
Autor: Markus Zusak
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 4.01.2018
Nota recenzorului: n/a

În cel de al doilea roman al său, după best-sellerul ”Hoțul de cărți”, scriitorul Markus Zusak continuă să ne delecteze într-un mod surprinzător de plăcut cu inconfundabilul său stil scriitoricesc în care o a numită unicitate a exprimării, plină de vivacitate și vervă molipsitoare, asigură succesul editorial din romanul ”Mesagerul”.

Ridicând nimicul aparent la rang de extraordinar, reușind să strecoare în existența lui Ed Kennedy, personajul principal al cărții, o doză de sublim și de extraordinar, autorul încrustă în paginile cărții un biciuitor mister inspirat parcă din vechile romane polițiste ale inegalabilei Agatha Christie.

Misterul, încătușat într-un primordial crescendo care prinde cititorul în tentaculele unei intrigi, este prezent în fiecare pagină, ba chiar în fiecare literă care emană parfumul unei incitări irefutabile cu ajutorul căreia Markus Zusak cioplește întâmplări sufocante, cu personaje surpriză, cu capcane inevitabile și halucinante răsturnări de situație care respiră într-un ritm atât de natural încât cititorul se trezește adeseori chiar acolo, în mijlocul evenimentelor, prins în vâltoarea unor minute, ore și zile de nebunie diafană în care nimic nu este ceea ce pare a fi, pentru că dincolo de zid se ridică un alt zid, care ascunde un alt zid, și tot așa, până când, după îndelungi rătăciri și regăsiri, poți ajunge la suculentul miez al unui surprinzător epilog răvășitor în care te cufunzi cu bună știință, fără a mai îndrăzni să zâmbești chiar atât de larg ca la început.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Markus Zusak.

O carte bună, care promite că următoarea apariție editorială va fi cu mult mai bună decât celelalte două, scriitorul Markus Zusak fiind pe o evidentă pantă ascendentă.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Deși nu poate fi numită o capodoperă, având multe elemente de scenariu holywoodian, această carte destinde și mângâie.

Aspecte Negative:

O nuanță de șablonardism încă mai respiră în scrierea lui Markus Zusak.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.