Recenzie “Mesagerul” de Markus Zusak

Titlu: Mesagerul
Autor: Markus Zusak
An apariție : 2015
Editura: Rao
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Markus Zusak s-a făcut remarcat şi cunoscut în toată lumea cu carte Hoţul de cărţi, pe care dacă n-aţi citit-o şi nu aţi vizionat nici filmul, trebuie să o puneţi neapărat pe lista de lectură.

Fiecare om are o menire în viaţă dar cateodată e necesar un imbold pentru a o descoperi.

Un joc minuţios, pus la punct în cel mai mic detaliu, îl trezeşte pe Ed din rutina sa zilnică, din viaţa sa liniştită.

Eu? Un sfânt? Fac o listă cu ceea ce sunt. Şofer de taxi. Un localnic nenorocit. Mediocritatea în persoană. Un nepriceput în ale sexului. Un jucător de cărţi patetic.

Ed primeşte câte o carte de joc în diferite împrejurări cu diferite cerinţe de îndeplinit. De aici porneşte totul, îi pune mintea în funcţiune şi în majoritatea timpului are misiuni ce ţin în ai ajuta pe oameni, să se regăsească, să meargă mai departe, să le aducă fericirea.

Mesagerul este o carte care te învaţă că e atât de uşor să faci pe cineva din jurul tău fericit, trebuie doar să-ţi pese, să nu rămâi indiferent.

Ed va realiza şi el că micul ajutor din partea lui aduce atât de multă bucurie în inimile oamenilor la care a fost ghidat de cărţile de joc. Dar o întrebare nu-i dă pace: cine ii trimite cărţile de joc?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Markus Zusak.

Mă te că până la urmă nimic nu se termină vreodată. Lucrurile continuă, atât cât memoria îşi învârte toporul, găsind întotdeana un loc moale în mintea ta prin care să taie şi să pătrundă.

Misiunile de pe cărţile de joc ajung să fie personale, să-i includă mama, prietenii şi fata pe care o iubea. Îl ajută să îi descopere şi să-i înţeleagă cu adevărat.

Dar îi vor aduce iubirea şi aprecierea celor dragi? Sau va rămâne mereu un simplu şofer de taxi însoţit de un câine mare, bătrân şi urât mirositor?

Rămâne să descoperiţi în rândurile cărţii, iar pe final să vă întrebaţi când a fost ultima oară cand aţi adus zâmbetul pe buzele unui străin sau apropiat .

Lectură plăcută !!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.