Recenzie “Mesagerul” de Markus Zusak

by | Sep 1, 2017 | Beletristică, Familie, Ficțiune, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MESAGERUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Markus Zusak s-a făcut remarcat şi cunoscut în toată lumea cu carte Hoţul de cărţi, pe care dacă n-aţi citit-o şi nu aţi vizionat nici filmul, trebuie să o puneţi neapărat pe lista de lectură.

Fiecare om are o menire în viaţă dar cateodată e necesar un imbold pentru a o descoperi.

Un joc minuţios, pus la punct în cel mai mic detaliu, îl trezeşte pe Ed din rutina sa zilnică, din viaţa sa liniştită.

Eu? Un sfânt? Fac o listă cu ceea ce sunt. Şofer de taxi. Un localnic nenorocit. Mediocritatea în persoană. Un nepriceput în ale sexului. Un jucător de cărţi patetic.

Ed primeşte câte o carte de joc în diferite împrejurări cu diferite cerinţe de îndeplinit. De aici porneşte totul, îi pune mintea în funcţiune şi în majoritatea timpului are misiuni ce ţin în ai ajuta pe oameni, să se regăsească, să meargă mai departe, să le aducă fericirea.

Mesagerul este o carte care te învaţă că e atât de uşor să faci pe cineva din jurul tău fericit, trebuie doar să-ţi pese, să nu rămâi indiferent.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Markus Zusak

Ed va realiza şi el că micul ajutor din partea lui aduce atât de multă bucurie în inimile oamenilor la care a fost ghidat de cărţile de joc. Dar o întrebare nu-i dă pace: cine ii trimite cărţile de joc?

Mă te că până la urmă nimic nu se termină vreodată. Lucrurile continuă, atât cât memoria îşi învârte toporul, găsind întotdeana un loc moale în mintea ta prin care să taie şi să pătrundă.

Misiunile de pe cărţile de joc ajung să fie personale, să-i includă mama, prietenii şi fata pe care o iubea. Îl ajută să îi descopere şi să-i înţeleagă cu adevărat.

Dar îi vor aduce iubirea şi aprecierea celor dragi? Sau va rămâne mereu un simplu şofer de taxi însoţit de un câine mare, bătrân şi urât mirositor?

Rămâne să descoperiţi în rândurile cărţii, iar pe final să vă întrebaţi când a fost ultima oară cand aţi adus zâmbetul pe buzele unui străin sau apropiat .

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA MESAGERUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Mesagerul
Autor: Markus Zusak
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1218 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments