Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin Yalom

by | Jul 16, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINCIUNI PE CANAPEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Irvin Yalom este unul dintre autorii mei preferați pentru stilul său lin, sensibil și amuzant.

În “Minciuni pe canapea”, Irvin creează o poveste amuzantă în care un psihiatru este pus la grea încercare de o pacientă, în sensul că ea se îndrăgostește de el.

Își poate pierde un psihiatru mințile?

Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul ședințelor în care ar trebui să dețină controlul asupra pacienților?

Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăște să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelații surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalisr cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepție, în fața singurătății și nevoii de iubire. Această carte este printre primele citite de mine în facultate.

Te poate duce cu gândul la serialul In treatment difuzat de HBO. Mi-a plăcut mult stilul lui Yalom, am început în urma lecturării acestei cărți să caut toate celelalte cărți scrise de el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Irvin Yalom

Ernest Lash, un tânăr psihanalist, ignoră sfaturile mentorului său și recurge la tehnici de terapie aflate în fază experimentală. El ajunge să creadă că stabilește o relație sinceră cu pacienta Carolyne Leftman. Astfel, el se deschide sufletește în fața ei; rămâne vulnerabil, fără să știe că femeia are tendințe psihopatice și îl manipulează ca distracția de la prânz.

Dominantă, ea îl face să cedeze în fața ei și descoperă adevăruri nebănuite despre sine. Ședințele devin din ce în ce mai intense pe măsură ce Carolyne se îndrăgostește de domnul psihiatru și îi propune o aventură cu ea.

🔥 CARTEA MINCIUNI PE CANAPEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Minciuni Pe Canapea
Autor: Irvin Yalom
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 16.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 480 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments