Recenzie: “Misterul cazului “Șase Patru””, de Hideo Yokoyama

by | Jul 18, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MISTERUL CAZULUI ȘASE PATRU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Consider că titlul ales de Hideo Yokoyama pentru această carte, “Misterul cazului “Șase Patru””, este motivul pentru care un iubitor de thrillere poate fi dezamăgit de carte. Dacă nu aș fi pornit cu anumite așteptări datorate titlului și descrierilor de pe carte, aș fi privit în alt mod lectura.

Întregul conținut este prezentat din perspectiva lui Mikami, fost detectiv și actual director al departamentului de Relații cu presa. Firul epic este simplu, există un caz de crimă nerezolvat ce a avut loc în urmă cu 14 ani iar comisarul poliției decide să aducă un omagiu victimei. În jurul acestui detaliu sunt prezentate o serie de  întâmplări și probleme cu care se confruntă poliția și presa din Japonia.

Acțiunea cărții nu are ritm, este întreruptă constant de gândurile personajului care împletește problemele personale cu cele din sfera muncii. Sunt prezentate astfel amănunte detaliate despre ceea ce se întâmplă în spatele unei știri, munca și dorința reporterilor de a captura cele mai importante detalii. Strâns legați de reporteri sunt personajele din poliție care de cele mai multe ori refuză colaborarea cu aceștia, lucru care duce la certuri și încălcări ale drepturilor.

Pe tot parcursul cărtii, unitatea de poliție este pusă într-o lumina proastă deoarece ies la iveală lucruri mai puțin plăcute din activitatea acesteia. Cei de la conducere apelează la mușamalizare, la învinuire pe nedrept și excludere pentru a-și apăra interesele. În urma acestor acțiuni provocând dezamăgire și lipsă de încredere din partea oamenilor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Hideo Yokoyama

Până spre finalul cărții sunt prezentate detaliat toate aceste amănunte iar în ultimele pagini există puțină acțiune care parcă te readuce la viață. Consider că cititorul ar trebui cumva avertizat de conținutul acestei scrieri complexe, “întorsătura de situație neașteptată” fiind prezentată în cel mai rapid mod, parcă neavând o însemnătate prea mare.

Mi-aș fi dorit să aflu mai multe despre dispariția fiicei lui Mikami care a fugit de acasă datorită depresiei cauzate de aspectul acesteia (moștenise trăsăturile neatrăgătoare ale tatalui ei). Cartea te provoacă să te gândești constant la acestă fată dar nu iți oferă un final satisfăcător asupra subiectului, ci unul chiar deranjat și nerealist.

Recomand cartea celor care nu pornesc la drum cu ideea de thriller și mistery și care iși doresc sa aprofundeze problemele administrative din zona presei și poliției. Lecturi plăcute vă doresc!

🔥 CARTEA MISTERUL CAZULUI ȘASE PATRU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Misterul Cazului Șase Patru
Autor: Hideo Yokoyama
An apariție : 2018
Editura: RAO
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 18.07.2019
Nota recenzorului: 6/10

Aspecte Pozitive:

-Poți afla amănunte interesante despre poliție si presă. -Are un limbaj accesibil.

Aspecte Negative:

-Descrieri ample. -Devieri de la subiect. -Carte bazată preponderent pe probleme administrative din presă si politie.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 364 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 44 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments