🔥 CARTEA MISTERUL CAZULUI SASE PATRU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul Misterul cazului “Șase Patru” este scris de autorul japonez Hideo Yokohama. Jurnalist de succes la origine în Japonia, Yokohama a redactat până în prezent mai multe cărți. Succesul atât pe plan național cât și pe plan internațional l-a obținut însă cu romanul de față. Acesta este al 6-lea român scris de autorul japonez.

Romanul a fost publicat în Japonia în 2013. Curând însă succesul sau a depășit barierele țării. Publicul britanic a primit foarte bine cartea, autorul bucurându-se de un număr mare de admiratori în Marea Britanie.

În țară noastră, romanul a fost publicat în anul 2016. A apărut la editura Rao. Are 619 pagini împărțite în 81 de capitole antrenante și pline de savoarea culturii japoneze.

Misterul cazului “Șase Patru” – despre personaje

Acțiunea romanului se învârte în jurul dispariției a două fete. Shoko a fost răpită în 1989 la vârstă de 7 ani. Era fiica unor afaceriști locali care răspund timp de 5 zile cererilor răpitorului. Din păcate însă, fetița este găsită moartă. Vinovatul nu este găsit. Astfel, cazul lui Shoko rămâne unul din cazurile nerezolvate ale investigatorului Yoshinobu Mikami.

La distanță de 14 ani, Yoshinobu Mikami se lovește de dispariția propriei fiice, ajunsă la adolescență, Ayumi. Prins între trecut și prezent datorită similitudinii dintre cele două cazuri, polițistul realizează că s-au omis niște elemente în cazul dispariției lui Shoko.

Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Shoko?  Dar cu Ayumi ce s-a întâmplat? Sunt cele două cazuri de dispariție legate? Va reuși Yoshinobu Mikami să-și găsească fiica și să-i facă dreptate lui Shoko?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Hideo Yokoyama.

Toate aceste întrebări își vor găși răspunul pe măsură ce veți lectura ingeniosul român realizat de Hideo Yokoyama.

Impresii personale

Romanul este alert și te ține în suspans pe întreagă perioada a lecturii. Pe lângă faptul că ne prezintă o intrigă polițistă bine închegată, autorul reușește de asemeni să ne prezinte și cultură japoneză. Suntem introduși în Japonia ca țară cu locațiile ei minunate. Suntem introudusi în tradițiile și particularitățile acestei lumi exotice.

În plus, autorul ne atrage atenția asupra corupției de la nivel înalt. Lucru care nu diferă din păcate de nicio altă țară fie ea din Europa, America, Asia sau Africa.

Cartea a fost deja ecranizată în Japonia în 2015 atât că serial cât și ca film sub denumirea de Rokuyon. Filmul are traducere în engleză. Aștept o ecranizare și în engleză pentru că este o poveste care merită din punctul meu de vedere.

🔥 CARTEA MISTERUL CAZULUI SASE PATRU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Misterul Cazului Sase Patru
Autor: Hideo Yokoyama
An apariție : 2016
Editura: Rao
Nr. Pagini: 618
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 28.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Alert, antrenant, diferit, plin de noutati culturale japoneze.

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 499 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache