Recenzie “Misterul cazului “Sase Patru”” de Hideo Yokoyama

by | Jan 28, 2019 | Beletristică, Ficțiune, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MISTERUL CAZULUI SASE PATRU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Romanul Misterul cazului “Șase Patru” este scris de autorul japonez Hideo Yokohama. Jurnalist de succes la origine în Japonia, Yokohama a redactat până în prezent mai multe cărți. Succesul atât pe plan național cât și pe plan internațional l-a obținut însă cu romanul de față. Acesta este al 6-lea român scris de autorul japonez.

Romanul a fost publicat în Japonia în 2013. Curând însă succesul sau a depășit barierele țării. Publicul britanic a primit foarte bine cartea, autorul bucurându-se de un număr mare de admiratori în Marea Britanie.

În țară noastră, romanul a fost publicat în anul 2016. A apărut la editura Rao. Are 619 pagini împărțite în 81 de capitole antrenante și pline de savoarea culturii japoneze.

Misterul cazului “Șase Patru” – despre personaje

Acțiunea romanului se învârte în jurul dispariției a două fete. Shoko a fost răpită în 1989 la vârstă de 7 ani. Era fiica unor afaceriști locali care răspund timp de 5 zile cererilor răpitorului. Din păcate însă, fetița este găsită moartă. Vinovatul nu este găsit. Astfel, cazul lui Shoko rămâne unul din cazurile nerezolvate ale investigatorului Yoshinobu Mikami.

La distanță de 14 ani, Yoshinobu Mikami se lovește de dispariția propriei fiice, ajunsă la adolescență, Ayumi. Prins între trecut și prezent datorită similitudinii dintre cele două cazuri, polițistul realizează că s-au omis niște elemente în cazul dispariției lui Shoko.

Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Shoko?  Dar cu Ayumi ce s-a întâmplat? Sunt cele două cazuri de dispariție legate? Va reuși Yoshinobu Mikami să-și găsească fiica și să-i facă dreptate lui Shoko?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Hideo Yokoyama

Toate aceste întrebări își vor găși răspunul pe măsură ce veți lectura ingeniosul român realizat de Hideo Yokoyama.

Impresii personale

Romanul este alert și te ține în suspans pe întreagă perioada a lecturii. Pe lângă faptul că ne prezintă o intrigă polițistă bine închegată, autorul reușește de asemeni să ne prezinte și cultură japoneză. Suntem introduși în Japonia ca țară cu locațiile ei minunate. Suntem introudusi în tradițiile și particularitățile acestei lumi exotice.

În plus, autorul ne atrage atenția asupra corupției de la nivel înalt. Lucru care nu diferă din păcate de nicio altă țară fie ea din Europa, America, Asia sau Africa.

Cartea a fost deja ecranizată în Japonia în 2015 atât că serial cât și ca film sub denumirea de Rokuyon. Filmul are traducere în engleză. Aștept o ecranizare și în engleză pentru că este o poveste care merită din punctul meu de vedere.

Titlu: Misterul Cazului Sase Patru
Autor: Hideo Yokoyama
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 618
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 28.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Alert, antrenant, diferit, plin de noutati culturale japoneze.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 712 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments