Recenzie ” Moartea lui Ahasverus” de Par Lagerkvist

by | Sep 11, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MOARTEA LUI AHASVERUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fiecare rând din cartea lui Par Lagerkvist este un amestec de filosofie, luptă lăuntrică și căutare, perfect omogenizat într-un cerc de sentimente și presentimente în care teluricul și ancestralul se întrepătrund în scânteietoare biciuiri de penetrante cugetări.

216212

”Philos” și ”Sophia” își trag seva din zbuciumul Greciei Antice, un zbucium oarecum cauterizat de galopul anilor scurși cu nemiluita între Geneză și Ziua de Mâine, glazurată adeseori cu incandescente majuscule de febrilitatea rugăciunilor care încă mai caută răspunsuri în tăcerea cerului mult prea înalt.

Lupta cu sine, care nu este angoasantă, dar nici delăsătoare, invocă umplerea golului lăuntric, acolo unde coroziva îndoială macină totul sub rătăciri de explorator însetat de nimicuri analgezice.

Găsim în cartea intitulată ”Moartea lui Ahasverus” învolburate influențe din Nietzsche, poate chiar și din Feurbach, însp doar într-o oarecare măsură.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Par Lagerkvist

Existența sau inexistența divinității nu este pusă la îndoială, cel puțin nu în sensul ateist al răstălmăcirilor găunoase, ci mai degrabă sub forma justificării anumitor acțiunii și poate chiar a unor non-acțiuni, totul trecut prin furcile caudine ale veșnicelor întrebări fără răspuns, care oscilează între cucută și ambrozie.

O carte foarte bună!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA MOARTEA LUI AHASVERUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Moartea Lui Ahasverus
Autor: Par Lagerkvist
An apariție : 2008
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 108
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.09.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Divinitatea și non-divinitatea sunt perfect armonizate în fărâme de firească trăire.

Aspecte Negative:

Poate că uneori cugetările dau sentimentul tergiversării.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1945 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments