Recenzie ” Moartea lui Ahasverus” de Par Lagerkvist

Titlu: Moartea Lui Ahasverus
Autor: Par Lagerkvist
An apariție : 2008
Editura: Univers
Nr. Pagini: 108
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 11.09.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Moartea lui Ahasverus” de Par Lagerkvist
Acordă o notă

Fiecare rând din cartea lui Par Lagerkvist este un amestec de filosofie, luptă lăuntrică și căutare, perfect omogenizat într-un cerc de sentimente și presentimente în care teluricul și ancestralul se întrepătrund în scânteietoare biciuiri de penetrante cugetări.

216212

”Philos” și ”Sophia” își trag seva din zbuciumul Greciei Antice, un zbucium oarecum cauterizat de galopul anilor scurși cu nemiluita între Geneză și Ziua de Mâine, glazurată adeseori cu incandescente majuscule de febrilitatea rugăciunilor care încă mai caută răspunsuri în tăcerea cerului mult prea înalt.

Lupta cu sine, care nu este angoasantă, dar nici delăsătoare, invocă umplerea golului lăuntric, acolo unde coroziva îndoială macină totul sub rătăciri de explorator însetat de nimicuri analgezice.

Găsim în cartea intitulată ”Moartea lui Ahasverus” învolburate influențe din Nietzsche, poate chiar și din Feurbach, însp doar într-o oarecare măsură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Par Lagerkvist.

Existența sau inexistența divinității nu este pusă la îndoială, cel puțin nu în sensul ateist al răstălmăcirilor găunoase, ci mai degrabă sub forma justificării anumitor acțiunii și poate chiar a unor non-acțiuni, totul trecut prin furcile caudine ale veșnicelor întrebări fără răspuns, care oscilează între cucută și ambrozie.

O carte foarte bună!

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI MOARTEA LUI AHASVERUS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Divinitatea și non-divinitatea sunt perfect armonizate în fărâme de firească trăire.

Aspecte Negative:

Poate că uneori cugetările dau sentimentul tergiversării.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.