Recenzie „Monstrul” de Walter Dean Myers

Titlu: Monstrul
Autor: Walter Dean Myers
An apariție : 2017
Editura: Trei
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Emanuela Istrate
Publicată la 12.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Monstrul” de Walter Dean Myers
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MONSTRUL PE:

„Monstrul” de Walter Dean este o carte care m-a ținut în suspans de la prima pagină și până la ultimul cuvânt.

Povestea lui Steve sau mai bine spus procesul lui te va trimite în toate stările emoționale posibile. Steve este un adolescent de 17 ani numit în procesul prezentat în carte MONSTRUL, el este acuzat de crimă, dar până la finalul procesului acuzațiile se răstoarnă.

Steve prin imaginația autorului decide să transforme procesul în care se judecă o crimă murdară într-o piesă de teatru care îți pune la încercare imaginația.

În cadru apar diferite tipologii de oameni, de caractere atât puternice, ca avocatul și judecătorul, dar și personaje slabe ca prietenii lui Steve, care până la urmă îi devin dușmani.

Eu am adorat părțile în care avocați se luptau în replici, acolo se vede clar forța fiecărei părți și mai ales în acele replici se conturează adevărul.

„Așadar, practic, erați vârât până-n gât într-o infracțiune care s-a soldat cu omucidere. Așa e? Așa vedeți dumneavoastră lucrurile?”
Această carte m-a ținut cu sufletul la gură, eram acolo lângă Steve, la fiecare replică a judecătorului plictisit, a deținuților pierduți în propria viață și prietenilor falși.

Povestea lui Steve, acuzat pe nedrept sau pe drept asta vei decide tu, este plină de sentimente puternice care se evidențiază perfect în confesiunile lui între zilele de proces, atunci când poți să vezi exact esența cărții.

O carte care merită citită cu o cafea fierbinte și multă liniște.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.