Recenzie ”Muza” de Jessie Burton

Titlu: Muza
Autor: Jessie Burton
An apariție : 2017
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 401
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 15.11.2017
Nota recenzorului: n/a

Gratulată, pe bună dreptate, cu titulatura de best-seller, romanul ”Muza” al scriitoarei britanice Jessie Burton, împodobit cu o mulțime de premii, ne vorbește despre ambiții, despre dorința de amprentare a conjugării într-un mod inconfundabil, despre iubirea aflată între neîntinare și strangulatoarea obsesie.

Suspansul, între tipologia britanică și suflul nou al reprimenirii literare, acaparează cu nuanța unei indubitabile autenticități în care tempoul acțiunii este ascendent și galopant, cu răsturnări de situații și redesenări ale caracterelor umane.

Romanul se învârte în jurul a două personaje principale, o pictoriță debutantă de origine iberică și o refugiată din Caraibe care visează să ajungă scriitoare. Dacă în peisaj mai apare și un tablou care dispare în mod misterios, atunci  succesul este garantat.

Poate că unii sceptici vor considera că stilul scriitoricesc al lui Jessie Burton este unul mult prea comercial, împăunat de facilitatea exprimării care nu frizează, nici măcar în treacăt hermeneutica unei arte mult prea pompoasă și oarecum inaccesibilă publicului larg. Poate că da sau poate că nu. Asta doar timpul o hotărăște.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jessie Burton.

Însă, ceea ce vă pot spune eu, în calitate de cititor al acestei cărți, este faptul că ”Muza” lui Jessie Burton emană virilitate, trăiri la superlativ și un spirit introspectiv care evidențiază atât plusurile cât și minusurile omului și al societății pe care o clădește în funcție de capricii, egoism și tulburente orgolii.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Vivacitatea exprimării și tempoul ascedent al intrigii este de bun augur.

Aspecte Negative:

Există anumite pasaje din carte în care un anumit mercantilism mușcă din peretele trăirilor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.