Recenzie ”Muzică într-o limbă străină” de Andrew Crumey

by | Jul 27, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUZICĂ ÎNTR-O LIMBĂ STRĂINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Lumea scriitorului scoțian Andrew Crumey din romanul Muzică într-o limbă străină este una aparent distopică, clădită din fărâme de întâmplări și personaje alunecoase care, printr-un concurs de împrejurări, favorabile  sau nefavorabile, reușesc, oarecum, să ajungă la capătul drumului.

 

Dar, acest capăt al drumului este de fapt continuarea aceluiași inepuizabil crum, poate nu ca o firească continuitate a destinelor li a caracterelor personajelor, cordonul ombilical al împovărătoarei eredități estompându-se la un moment dat, ci mai degrabă ca o încercare de justificare a truismelor, a măruntelor fapte care, adunate de-a lungul timpului, alcătuiesc un indubitabil mausoleu al existenței.

La prima vedere, citind această teribilă poveste în poveste, cu dese imixtiuni prin desele și subitele treceri de la un personaj la altul și în mod inevitabil de la o întâmplare la alta, nu poți preciza cu exactitate care este pilonul principal al acestei povestiri, ca și cum laitmotivul nu ar fi necesar.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andrew Crumey

Astfel Andrew Crumey apelează la subversiva metodă a unei utopice anarhii stilistice, presărând învolburate încolăciri oarecum derutante și totuși îndreptățite, ca o motivație pertinentă a dualismului atrofiat de matrițările unor stafidite nușe ale cognoscibilității.

Pătrunzând dincolo de zidurile existențelor anodine lumina dint tabloul înghițit de un alt tablou, care caracterizează, în opinia mea,romanul Muzică într-o limbă străină clădește lumea de dincolo de lume cu ajutorul cuvintelor extirpate din necuvinte.

O carte cu povești care au un ritm leneș și totuși penetrant, cu filosofii pline de  tâlc și lăuntrice introspecții halucinante.

Lectruă plăcută!

🔥 CARTEA MUZICĂ ÎNTR-O LIMBĂ STRĂINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Muzică într-o Limbă Străină
Autor: Andrew Crumey
An apariție : 2009
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 257
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Abordarea stilistică este una acaparatoare.

Aspecte Negative:

Frazele lungi și povestea din poveste poate crea o ușoară stare de confuzie.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1945 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments