🔥 CARTEA NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Genul Young Adult întotdeauna este pentru mine o provocare și încerc să găsesc povești din ce în ce mai deosebite, care să îmi atragă atenția și să mă captiveze.
Așa s-a întâmplat și cu “Născută din Fum și Os” scrisă de Laini Taylor. Recunosc, m-a atras sumarul și am zis că trebuie să încerc această “alegorie” imediat.

Încă de la primele pagini am fost fascinată de modul diferit de narare al autoarei, chiar complicat uneori. Nu îmi este rușine să recunosc faptul că am citit aceeași pagină de mai multe ori pentru a înțelege mesajul/acțiunea, deoarece este destul de greu de asimilat. Bravo lui Laini pentru acest stil deosebit pe care și l-a ales, a reușit să mă impresioneze în mod plăcut.

Karou este o tânără studentă la Liceul de Artă din Praga, ce încearcă să se împartă între viața reală și cea a prietenilor ei mai “diferiti”. Atunci când nu este la cursuri, își petrece mult timp cu aceste creaturi deosebite, innaripate, jumătate om jumătate animale, care o cunosc de mică și sunt singura ei familie. Karou însă se simte de asemenea diferită, în ciuda modului “normal” în care arată. Chiar dacă are părul albastru, știe că ceva nu este în regulă cu ea, nu se regăsește complet aici și caută constant răspunsuri la întrebările care o macină.
Nimeni nu îi spune nimic, totul pare un mare secret și la un moment dat de hotărăște să afle singură de unde provine și ce drum are de urmat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Laini Taylor

Akiva este un soldat, un luptător, care toată viața a trebuit să vâneze creaturi ce îi amenințau lumea, dar și lumea oamenilor. Atunci când o vede prima dată pe Karou simte un lucru ciudat, parcă o cunoaște de o viață, însă sunt multe lucruri care îi despart, inclusiv originile lor. Începe o luptă grea, atât una internă cât și între cei doi, ce va fi presărată de sentimente infranate, obstacole și multe amintiri suprimate, care la un moment dat vor erupe ca un vulcan.

Sper că v-am făcut cât de cât curioși. Încă de la primele pagini m-am simțit într-o fabulă aparținând lui La Fontaine, o lume unde creaturi alegorice au sentimele umane, unde totul se îmbină într-un mod ciudat dar perfect, deși la început poate nu ai fi crezut în această asociere. Cele două personaje deși diametral opuse vor avea o atracție ce nu poate fi negată, dând acestei povești un aer de interzis și de mister. Sincer, deabia aștept partea a doua pentru că am impresia că aventura deabia a inceput 🙂

🔥 CARTEA NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Născută Din Fum și Os
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1218 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/