Recenzie ,,Visul își alege visătorul” de Laini Taylor

by | Nov 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VISUL ÎȘI ALEGE VISĂTORUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Lazlo a fost mereu un tânăr simplu, un bibliotecar simplu dar când finul de aur, Thyon Nero, este ales de către războinicii faranji datorită lui, Lazlo știe că trebuie să discute cu Ucigașul de Zei care tocmai a venit în Zosma. Lazlo riscă și insistă să fie și el ales ca Nero. Iar Ucigașul de zei vede mai departe de statutul său și îi dă o șansă alegându-l și pe el.

De când era mic visa la orașul nevăzut iar acum, ajuns în Plângerea, Lazlo vede că Citadela Mezartimilor în formă de serafim plutește deasupra orașului cu aripile desfăcute acoperind totul.

Iar ei avea nevoie să aducă lumina în Plângerea. Dar cum? Nero este alchimist, restul faranjilor au fiecare propriile îndeletniciri. Ce poate el să facă să îi ajute pe locuitorii Plângerii?

Eril-Fane părea un erou. Dar acum când privește spre Carnagiu, nu poate înțelege dacă el a fost de fapt un criminal. Cu zeci de secrete în jur, cu necunoscutul ce îi înconjoară și cu Mezartiumul ce trebuie prelucrat, Lazlo încearcă să facă ceva. Dar abia când Sarai apare în visele lui el începe să înțeleagă adevărul.

Corciturile de zei se află în Citadelă iar Muza Coșmarurilor este prinsă între familia ei și Lazlo. Totul se rezumă la răzbunare și la a alege o parte cu care să lupți. Dar cine este inamicul?

Sarai și Lazlo se îndrăgostesc iar visele erau singurul loc unde se puteau întâlni. Însă când războiul este pe care să înceapă din nou ei trebuie să aleagă între dreptate și iubire. Dar adevărul este deformat și la fel și dreptatea.

Când Lazlo riscă să piardă tot ce iubește, adevărul este dezvăluit zguduitor iar destinul își flutură aripile mici de molie în fața lor. Ce faci când speranța ta cade din cer și se zdrobește sfâșietor de pământ, în milioane de cioburi?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Laini Taylor

Finalul aduce cu el un coșmar cum nici Muza nu ar fi putut vreodată să inducă. Totul ține de o singură persoană. Cum va arăta viitorul lor?

Laini Taylor este o scriitoare care are romane extraordinar de complexe, uimitor de complicate și pline de detalii încât ajungi să te pierzi printre toate evenimentele și perspectivele iar Strange the dreamer îmi amintește foarte mult de Născută din fum și os, prima carte pe care am citit-o de la această autoare.

La acea vreme mă fascina părul albastru al lui Karou iar acum mă fascinează și mai mult pielea albastră a lui Sarai. Însă adevărata frumusețe constă în lumea pe care ea a creat-o, această poveste minunată despre dreptate și despre zei colorați care luptă cu oamenii.

Personajele mi-au plăcut foarte mult, dar Lazlo a fost preferatul meu pentru faptul că emana bunătate, inocență și o anumită lipsă de experiență, matur și imatur în același timp și vă recomand și vouă povestea lui și al orașului Plângerea!

Titlu: Visul își Alege Visătorul
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2018
Editura: HODDER
Nr. Pagini: 558
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 1.11.2020
Nota recenzorului: 9.5/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 311 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments