Recenzie „Născută din fum și os” de Laini Taylor

Titlu: Născută Din Fum și Os
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2016
Editura: Editura Epica
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 30.08.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Născută din fum și os” de Laini Taylor
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

IMG_20160828_105037_HDR_1472370800043Era o dimineață însorită din buchetul lui august când am început Născută din fum și os. Câteva ore mai târziu, în aceeași zi de vară târzie, stăteam încolăcită în pat, gândindu-mă la finalul acestei cărți. Am ajuns, într-un final, la concluzia că unele cărți trezesc în tine durere, în timp ce altele te lasă împăcat cu tine însuți. Născută din fum și os a declanșat în mine un război. Unde găsești răspunsurile, dacă uiți să le cauți în tine?

Cartea asta nu mi-a plăcut din prima, drept vă spun. Știam că e un fantasy YA, iar eu nu mă dau în vânt după cărțile cu demoni, monștri și altele de-ale fantasticului. Uneori mă simt sufocată de cărțile de genul ăsta, simt că aparțin mai mult scrierilor reale, care chiar ar putea fi confundate cu viața reală. Dacă-mi pui în față un roman SF cu demoni, balauri și așa mai departe, o să înghit în sec și atât. Cu Născută din fum și os treaba a stat altfel însă. Am fost surprinsă de stilul lejer al autoarei, dar mai surprinsă am fost de cât de real a reușit să creioneze un roman fantasy.

 A fost odată ca niciodată când un înger și un demon s-au îndrăgostit. Nu s-a terminat deloc bine.

Karou este un personaj demn de admirat, n-ai cum să nu o adori. Determinată, imprevizibilă, inteligentă și puternică, tânăra este exact dovada vie că femeile nu sunt mai prejos decât bărbații. M-a cucerit efectiv din primele pagini, fata cu părul albastru (ei chiar așa îi crește părul, albastru!), născută din fum și os, care s-a înălțat din propria cenușă.

Imagine akiva, brimstone, and karou

Akiva e dur și rece, un tânăr al cărui principal dușman e destinul. Dornic de răzbunare, Akiva ar ucide pentru dreptate. Și pentru Karou. Pentru fata cu părul ca cerul s-ar lupta cu zeci de himere și demoni, ba chiar cu el însuși. Povestea de dragoste dintre cei doi nu e una clasică adolescentină, cred că asta mi-a plăcut cel mai mult în Născută din fum și os. În majoritatea romanelor YA, ei se iubesc, se ceartă, se împacă și totul se repetă. În Născută din fum și os, totul decurge mult mai matur, mai echilibrat, mai precaut.

Acțiunea din Născută din fum și os este destul de complexă și extrem de antrenantă, m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină și sper ca Epica să traducă și următoarele volume ale seriei. Pe tot parcursul romanului am fost într-un continuu moment de fangirling, știe toată lumea la ce mă refer. Karou e enigmă și durere albastră, Karou e materializarea unui inefabil viu, aproape palpabil. Monștrii pe care îi desenează sunt cât se poate de reali, îi vedem zilnic în oamenii de lângă noi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laini Taylor.

Născută din fum și os este un roman imprevizibil despre o tânără care vrea să descopere cine e cu adevărat, un roman despre himere, îngeri și demoni, despre cum unde e iubire este și trădare. Născută din fum și os este un prim-volum dinamic și inteligent, scris cu cerneală albastră permanentă în mintea fiecărui cititor.

Lecturi senine!

 

ACUM GĂSEȘTI NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Stiu ca are succes cartea. Evit sa o iau pentru ca sunt mai multe volume. In timp, daca apare si urmatorul volum, ma mai gandesc 🙂

POST A COMMENT.