Recenzie „Născută din fum și os” de Laini Taylor

by | Aug 30, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

IMG_20160828_105037_HDR_1472370800043Era o dimineață însorită din buchetul lui august când am început Născută din fum și os. Câteva ore mai târziu, în aceeași zi de vară târzie, stăteam încolăcită în pat, gândindu-mă la finalul acestei cărți. Am ajuns, într-un final, la concluzia că unele cărți trezesc în tine durere, în timp ce altele te lasă împăcat cu tine însuți. Născută din fum și os a declanșat în mine un război. Unde găsești răspunsurile, dacă uiți să le cauți în tine?

Cartea asta nu mi-a plăcut din prima, drept vă spun. Știam că e un fantasy YA, iar eu nu mă dau în vânt după cărțile cu demoni, monștri și altele de-ale fantasticului. Uneori mă simt sufocată de cărțile de genul ăsta, simt că aparțin mai mult scrierilor reale, care chiar ar putea fi confundate cu viața reală. Dacă-mi pui în față un roman SF cu demoni, balauri și așa mai departe, o să înghit în sec și atât. Cu Născută din fum și os treaba a stat altfel însă. Am fost surprinsă de stilul lejer al autoarei, dar mai surprinsă am fost de cât de real a reușit să creioneze un roman fantasy.

 A fost odată ca niciodată când un înger și un demon s-au îndrăgostit. Nu s-a terminat deloc bine.

Karou este un personaj demn de admirat, n-ai cum să nu o adori. Determinată, imprevizibilă, inteligentă și puternică, tânăra este exact dovada vie că femeile nu sunt mai prejos decât bărbații. M-a cucerit efectiv din primele pagini, fata cu părul albastru (ei chiar așa îi crește părul, albastru!), născută din fum și os, care s-a înălțat din propria cenușă.

Imagine akiva, brimstone, and karou

Akiva e dur și rece, un tânăr al cărui principal dușman e destinul. Dornic de răzbunare, Akiva ar ucide pentru dreptate. Și pentru Karou. Pentru fata cu părul ca cerul s-ar lupta cu zeci de himere și demoni, ba chiar cu el însuși. Povestea de dragoste dintre cei doi nu e una clasică adolescentină, cred că asta mi-a plăcut cel mai mult în Născută din fum și os. În majoritatea romanelor YA, ei se iubesc, se ceartă, se împacă și totul se repetă. În Născută din fum și os, totul decurge mult mai matur, mai echilibrat, mai precaut.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Laini Taylor

Acțiunea din Născută din fum și os este destul de complexă și extrem de antrenantă, m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină și sper ca Epica să traducă și următoarele volume ale seriei. Pe tot parcursul romanului am fost într-un continuu moment de fangirling, știe toată lumea la ce mă refer. Karou e enigmă și durere albastră, Karou e materializarea unui inefabil viu, aproape palpabil. Monștrii pe care îi desenează sunt cât se poate de reali, îi vedem zilnic în oamenii de lângă noi.

Născută din fum și os este un roman imprevizibil despre o tânără care vrea să descopere cine e cu adevărat, un roman despre himere, îngeri și demoni, despre cum unde e iubire este și trădare. Născută din fum și os este un prim-volum dinamic și inteligent, scris cu cerneală albastră permanentă în mintea fiecărui cititor.

Lecturi senine!

 

Titlu: Născută Din Fum și Os
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1995 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Stiu ca are succes cartea. Evit sa o iau pentru ca sunt mai multe volume. In timp, daca apare si urmatorul volum, ma mai gandesc 🙂