Recenzie „Născuţi sub zodia tăcerii” (Tărâmul tăcerii #2) de Raluca Butnariu

de | dec. 8, 2017 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Născuţi sub zodia tăcerii, volumul doi al trilogiei fantasy Tărâmul tăcerii de Raluca Butnariu, ne oferă o explozie de adrenalină, întuneric şi mistic. Vampirii Ralucăi Butnariu au iubirea specifică inimilor umane născute din lumină, dar sunt învăluiţi în întunericul tipic nemuririi.

-Toţi murim, într-un fel sau altul, oftă Mal. (…) Însă viaţa nu trebuie abandonată fără luptă, adăugă el încet.

Alecsandra este doar un prototip ce vrea să ne explice că şi întunericul este plecat în căutarea luminii, că şi forţa şi moartea îşi au vitalitatea din iubire, şi că fiecare suflet hăituit are nevoie de dragoste şi îndrumare. Hibridul Alecsandra şi-a dat frâu liber şi s-a aruncat în braţele călduroase ale dragostei. Max nu este doar o carotidă ce-i poate ostoi setea, Max reprezintă cămin călduros, locul unde sufletul ei atins de întuneric se simte acasă.

Familia Refugiului i-au acordat libertatea de a fi acolo unde îi este locul. Marcus a acceptat că inima Alecsandrei s-a culcuşit lângă inima umanului Max. Este grea aşteptarea, însă fericirea celui iubit este mai presusă de propriile dorinţe. Această dragoste mistuitoare se va stinge însă în faţa văpăi verzi ce-i va încătuşa inima bietului Marcus, cunoscând fiorii sufletului pereche. Cine deţine misterioşii ochi verzi capabili să încătuşeze un suflet bântuit de milenii, vă las pe voi să aflaţi. Vă mai spun doar că nimeni nu va fi mulţumit de vraja ce răsare brusc în mijlocul lor.

Paralel cu furtuna dragostei, Leo apare ca un coşmar în mijlocul cotidianului. Marea dragoste din viaţa de om a Alecsandrei apare ca un uragan în viaţa tuturor tulburându-i şi scoţând la iveală iţele unui complot scris de milenii, o profeţie aproape de îndeplinire şi cunoşterea sentimentului mistuitor al pierderii.

Dacă în Refugiul ne puteam legăna pe miresmele unei iubiri fantasy, Născuţi sub zodia tăcerii vine ca un vălătuc al groazei acaparându-ne minţile visătoare de cititor îmbătaţi de poveştile de iubire obişnuite ale Ralucăi Butnariu. În acest volum, Raluca Butnariu a atins limita sadismului. Personajul negativ este atât de obsedat, mortal şi sadic încât povestea sare într-un univers al atrocităţilor. Clar, acesta nu este un volum pentru spirite slabe.

Profeţii, vampiri ai binelui contra vampiri ai răului, jocuri politice, căi întortocheate ale inimii şi violenţă încărcată cu erotism, de toate avem parte în volumul doi al trilogiei Tărâmul tăcerii. O trilogie fantasy unde Raluca Butnariu dă jos din pod toată artileria grea de care poate beneficia forţele întunericului, stropită cu fiori de dragoste şi asezonate cu ceaţa profeţiilor criptice.

-Un singur vampir ar fi fost capabil să mă transforme complet, Leo, şi acela este mort . De doi ani chiar! Aşa că trebuie să accepţi acest adevăr şi să treci peste, îl sfătui ea cu sarcasm.

-Eu am avut doi creatori, cara, îi aminti el.

-Şi uite în ce rahat ne găsim cu toţii din cauza asta! Declară Alecsandra sec.

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Librex Publishing.

Titlu: NĂSCUŢI SUB ZODIA TĂCERII (TĂRÂMUL TĂCERII #2)
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1918

Alte recenzii de la Raluca Butnariu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments