Recenzie „Neamul Corbilor” vol.1 – „Copiii întunericului” de Lavinia Călina

de | sept. 24, 2015 | Fantezie, Recenzii cărți

Romanul Neamul Corbilor deb„Neamul Corbilor” vol.1 - „Copiii întunericului” de Lavinia Călinautează cu un prim capitol care relatează întâmplările petrecute în urmă cu 7 ani. Roxana și Nicol sunt două adolescente care locuiesc în același sat și merg la același liceu, dar nu și-au vorbit niciodată din cauza personalităților lor total diferite.

Începând cu al doilea capitol, acțiunea este relatată la prezent, fiind povestită alternativ, de către Roxana și Nicol.

Copiii întunericului este genul de carte care creează mai mult decât dependență; creează o legătură indestructibilă între cititor și fiecare personaj în parte, făcându-te să îngropi capul în pernă și să strângi din dinți, sperând să descoperi adevărurile ascunse.

Nu sunt o fană a genului fantasy, pentru că în majoritatea cazurilor de acest fel, cartea e îmbibată într-o baie de elemente SF și nu există nici o legătură cu realitatea. Am fost plăcut surprinsă să văd că romanul Laviniei Călina este un fel de low-fantasy, realitatea valsează cu ficțiunea, împletindu-se armonios.

Romanul are la bază divergențele celor cinci neamuri: Neamul Lupilor, Șoimilor, Cerbilor, Roibilor și Corbilor. Cele două fete află de la bunica lui Nicol despre faptul că Neamul Corbilor este cel mai de temut. De asemenea, bătrâna o informează pe Roxana despre puterile moștenite de la mama ei, care îi permit să vadă viitorul.

Finalul romanului este neașteptat, intrigant și te lasă cu mii de întrebări fără răspuns. Se vor mai întâlni Roxana și Nicol? Ce se va întâmpla cu celelalte neamuri? Ștefan își va duce la bun sfârșit gândurile de răzbunare?

Prin acest prim volum din Neamul Corbilor, Lavinia Călina a început o serie fantasy care, din punctul meu de vedere, poate urca literatura română contemporană la rang de artă.

Titlu: NEAMUL CORBILOR VOL.1 - COPIII ÎNTUNERICULUI
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1882

Alte recenzii de la Lavinia Călina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments