Recenzie „Neamul Corbilor” vol.1 – „Copiii întunericului” de Lavinia Călina

de | sept. 24, 2015 | Fantezie, Recenzii cărți

Romanul Neamul Corbilor deb„Neamul Corbilor” vol.1 - „Copiii întunericului” de Lavinia Călinautează cu un prim capitol care relatează întâmplările petrecute în urmă cu 7 ani. Roxana și Nicol sunt două adolescente care locuiesc în același sat și merg la același liceu, dar nu și-au vorbit niciodată din cauza personalităților lor total diferite.

Începând cu al doilea capitol, acțiunea este relatată la prezent, fiind povestită alternativ, de către Roxana și Nicol.

Copiii întunericului este genul de carte care creează mai mult decât dependență; creează o legătură indestructibilă între cititor și fiecare personaj în parte, făcându-te să îngropi capul în pernă și să strângi din dinți, sperând să descoperi adevărurile ascunse.

Nu sunt o fană a genului fantasy, pentru că în majoritatea cazurilor de acest fel, cartea e îmbibată într-o baie de elemente SF și nu există nici o legătură cu realitatea. Am fost plăcut surprinsă să văd că romanul Laviniei Călina este un fel de low-fantasy, realitatea valsează cu ficțiunea, împletindu-se armonios.

Romanul are la bază divergențele celor cinci neamuri: Neamul Lupilor, Șoimilor, Cerbilor, Roibilor și Corbilor. Cele două fete află de la bunica lui Nicol despre faptul că Neamul Corbilor este cel mai de temut. De asemenea, bătrâna o informează pe Roxana despre puterile moștenite de la mama ei, care îi permit să vadă viitorul.

Finalul romanului este neașteptat, intrigant și te lasă cu mii de întrebări fără răspuns. Se vor mai întâlni Roxana și Nicol? Ce se va întâmpla cu celelalte neamuri? Ștefan își va duce la bun sfârșit gândurile de răzbunare?

Prin acest prim volum din Neamul Corbilor, Lavinia Călina a început o serie fantasy care, din punctul meu de vedere, poate urca literatura română contemporană la rang de artă.

Titlu: NEAMUL CORBILOR VOL.1 - COPIII ÎNTUNERICULUI
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1857

Alte recenzii de la Lavinia Călina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments