Recenzie „Proiectul Zero” (Proiectul Zero #1) de Lavinia Călina

de | iul. 20, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

După ce am fost cuceriți irecuperabil, fascinați și îngroziți totodată de Zona Zero, a venit timpul să aflăm cum a luat naștere un întreg dezastru ce a adus umanitatea la limita extincției.

Prin Proiectul Zero ne-am reamintit de ce ne-am îndrăgostit de cărțile cu zombi scrise de Lavinia Călina. De fapt, de ce ne-am îndrăgostit de TOATE cărțile scrise de această autoare. Dramă, groază, pericol, răzbunare, luptă pentru propria viață și un final incert, de toate avem parte când soarta lumii este miza unui joc periculos de-a puterea.

De ce doriți să faceți parte din echipa noastră? Pentru că altfel o sa mor de foame. Ce vă recomandă pentru acest post? Nimic, sper să nu fie alții mai buni. Unde vă vedeți peste cinci ani? În oglindă.

Proiectul Zero pune în lumină dezastrul creat de umanitate atunci când s-a hotărât să se joace de-a divinitatea. Momentul ce a creat dezastrul prezentului din Zona Zero și factorii propice ce au luat amploare cu o viteză amețitoare sunt puși în lumină în acest nou volum ce ne înfioară inimile și ne cuceresc mințile. Lavinia Călina așează cu o cruzime înfiorătoare un viitor sumbru al umanității, o lume pe care oamenii și-o crează singuri din avariție și dorința de măreție.

Proiectul Zero nu aduce în prim plan doar începutul unui joc periculos ci evidențiază și cruzimea cu care omul acționează în defavoarea semenilor săi atunci când la orizont apare profitul, precum și iubirea celor dragi care te obligă să înfrunți lumea și să faci și imposibilul pentru a-i păstra în viață. Slăbiciunile și problemele unora sunt manipulate fără milă de cei puternici.

-Știi că mai am și alte lucruri de făcut decât să umblu după curul tau, îi reproșa Nadia atunci când liftul se opri în sectorul doi.

-Ce anume? o ironiza Adrian. Iar au rămas fără conducător în Iad și au nevoie de tine?

-Mda, foarte amuzant. Dar, na… cineva trebuie s-o întâmpine pe sora ta când o fi să dea ortu’ popii. Cât ziceai că mai are de trăit?

Dar fiecare distrugere aduce cu sine și un revers al medaliei. Soarta nu te lasă să scapi nepedepsit și mai devreme sau mai târziu vei plăti pentru acțiunile tale. Răzbunarea nu este benefică însă îi poate aduce distrugere profundă celui împotriva căruia este îndreptată.

Nu poți distruge un om care nu are nimic, dar îl poți răni pe unul care încă mai speră.

Nadia Teodorescu este exemplul ideal pentru a demonstra că răbdarea și constanța în idei te poate ajuta în acțiunea ta de răzbunare. Când viața îți este dată peste cap, iar persoanele dragi îți sunt luate fără milă de lângă tine, un singur lucru îți mai rămâne de făcut: să te răzbuni.

În cealaltă parte, Adrian Davidescu este exemplul perfect că atunci când viața unui om drag este în pericol, ești dispus la orice sacrificiu pentru a-i salva viața. Ce te faci însă când Pharma Zed în loc să-ți salveze viața o transformă într-un film de groază unde, brusc, moartea nu mai reprezintă finalul vieții așa cum o știai tu?

Proiectul Zero ne face cunoștință cu Pharma Zed, instituția sănătății care adoptă rol de Îngerul morții, Nadia Teodorescu, omul care nu mai are nimic de pierdut și Adrian Davidescu, persoana pusă față-n față cu un proiect macabru din care nu se știe dacă va scăpa cu viață.

Când ai persoanele dragi lângă tine, te obișnuiești atât de mult cu ele că nu mai știi să le apreciezi. Trăiești cu impresia că vor fi mereu acolo când vei avea nevoie de ele, că nu te vor părăsi, că indiferent ce-ai face vei avea parte de dragostea lor. Abia când le pierzi, realizezi cât de mult au însemnat pentru tine și ce greu e să trăiești fără ele.

Titlu: PROIECTUL ZERO (PROIECTUL ZERO #1)
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1680

Alte recenzii de la Lavinia Călina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments