Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

de | dec. 8, 2022 | Beletristică, Filosofie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Spiritualitate, Suspans

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar…
Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze mulți cititori. Însă, cu un pic de răbdare, treceți și marea.

Eu am inspirat adânc, am înțeles că citesc ceva neordinar, că mulți nu o vor citi până la urmă, și vă zic de ce. Unii iubesc să asculte idei scurte, alții să le citească, puțini le adoră pe ambele, pentru că cer continuare. Iubitorii de povești lungi sunt rugați să o evite, o să vă enerveze ori plictisească.
Liliana e pe cât se poate de „Zgârcită” în detalii!

Pentru mine a fost un exercițiu perfect, atunci când nu aveam chef de demonii din capul meu, îi doream pe alții, și îi înșelam la greu, mai ales că cei ai Lilianei sunt foarte diferiți.

Sunt sigură că titlul este o alegorie de succes, pentru a masca paleta de culori pe care o găsiți pe paginile acestei cărți.

Gânduri, reflexii, dorințe și frustrări, tot ce puteți găsi în capul unui om, care are prea multe de spus și nu are cui, le veți citi doar dacă veți deschide cartea. M-am gândit mult, atunci când ajungeam la asemănările dintre strunele care mi se plimbau prin capul meu. Nu au fost multe, suntem oameni diferiți, dar acele momente mi-au adus o maximă plăcere, rămânând cu un gust de – nu-s singura nebună cu asemenea păreri! (pur compliment)

Deosebită. Acesta este adjectivul meritat pe deplin de „Negrissimo” -ul Lilianei Corobca. Un roman despre altceva decât suntem noi obișnuiți să citim.
Mulțumesc pentru că ați îndrăznit să deschideți porți ruginite în fața atâtor ochi curioși!

Titlu: NEGRISSIMO
Autor: Liliana Corobca
An apariție : 2021
Editura: ARC
Nr. Pagini: 107
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 3095

Alte recenzii de la Liliana Corobca:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 2 ani, 11 luni, 21 zile și a scris până acum 166 articole. Se află pe poziția 6 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments