Recenzie: „Nouăsprezece minute” de Jodi Picoult

de | aug. 28, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NOUĂSPREZECE MINUTE ARE REDUCERE PE:

Nouăsprezece minute au fost suficiente pentru acțiunea lui Peter însă insuficiente pentru vindecarea rănilor victimelor și totuși prea multe în momentul în care oamenii l-au judecat. Jodi Picoult îți lansează provocarea de a încerca să gândești la rece situația și de a te pune în alertă fața de lumea din jurul tău. Tu pe cine ai condamna în cazul de față? Eu una am început lectura cu gândul de a rămâne imparțială până la final și am reușit.

Subiectul nu este unul de domeniul fantasticului ci unul care prezintă realiatea tristă din școli și din societate în general. Comportamentul copiilor este imprevizibil  și dificil căci aceștia încearcă încă de la o vârstă fragedă să își creeze o personalitate și caută încontinuu un anturaj care să îi ajute în acest scop. Este inevitabil să nu ne formeze mai multe tabere între aceștia ceea ce va duce la devierea dezvoltării unui caracter curat și sănătos.

Așa cum prezintă și autoarea la un moment dat, de-a lungul vieții noastre cu siguranță am avut parte măcar o dată de o clipă în care am fost puși într-o situație jenantă de ceilalți sau mai rău, poate că noi am fost în postura celor care îi batjocoreau pe cei mai plăpânzi. În oricare parte ne-am fi situat, amintirile au rămas întipărite în minte și asta a contribuit la percepția pe care ne-am format-o despre lume.

Poate că la o vârstă înaintată nu se mai simte atât de mult presiunea acestor evenimente însă în copilărie și adolescență aceste acțiuni de umilire și denigrare sunt dezastruase pentru persoana care le primește. Prin aceste lucruri a trecut Peter an de an până când acesta a clacat. Nu apăr rezolvarea pe care a acesta a gasit-o dar nici nu o  judec. Condamn însă oamenii care închid ochii, mă condamn pe mine fiindcă poate am facut parte din această mulțime care a afirmat că în acest mod se maturizează un copil.

Dacă îți place recenzia cărții NOUĂSPREZECE MINUTE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jodi Picoult

Mai presus de orice carte de dezvoltare persoanală care abordează acest subiect poate sta în frunte Nouasprezece minute care îți arată limpede unde se ajunge din cauza ignoranței și exemplului pe care îl oferim celor mai mici. Această carte este un ansamblu de acțiuni problematice și reacțiuni ireparabile. Este o scriere cu un mesaj puternic care nu dorește înfrumusețarea niciunui pasaj doar pentru liniștea sufletească a cititorului și își urmează cursul așa cum este în viață, real.

Jodi Picoult scrie frumos și plăcut, știe cum să te captiveze dar cel mai important este că te pune pe gânduri și îți oferă o învățătură. Vă recomand cartea și vă urez lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NOUĂSPREZECE MINUTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: NOUĂSPREZECE MINUTE
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 560
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 492

Alte recenzii de la Jodi Picoult:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 1304 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments