Recenzie: “Nouăsprezece minute” de Jodi Picoult

by | Aug 28, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NOUĂSPREZECE MINUTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nouăsprezece minute au fost suficiente pentru acțiunea lui Peter însă insuficiente pentru vindecarea rănilor victimelor și totuși prea multe în momentul în care oamenii l-au judecat. Jodi Picoult îți lansează provocarea de a încerca să gândești la rece situația și de a te pune în alertă fața de lumea din jurul tău. Tu pe cine ai condamna în cazul de față? Eu una am început lectura cu gândul de a rămâne imparțială până la final și am reușit.

Subiectul nu este unul de domeniul fantasticului ci unul care prezintă realiatea tristă din școli și din societate în general. Comportamentul copiilor este imprevizibil  și dificil căci aceștia încearcă încă de la o vârstă fragedă să își creeze o personalitate și caută încontinuu un anturaj care să îi ajute în acest scop. Este inevitabil să nu ne formeze mai multe tabere între aceștia ceea ce va duce la devierea dezvoltării unui caracter curat și sănătos.

Așa cum prezintă și autoarea la un moment dat, de-a lungul vieții noastre cu siguranță am avut parte măcar o dată de o clipă în care am fost puși într-o situație jenantă de ceilalți sau mai rău, poate că noi am fost în postura celor care îi batjocoreau pe cei mai plăpânzi. În oricare parte ne-am fi situat, amintirile au rămas întipărite în minte și asta a contribuit la percepția pe care ne-am format-o despre lume.

Poate că la o vârstă înaintată nu se mai simte atât de mult presiunea acestor evenimente însă în copilărie și adolescență aceste acțiuni de umilire și denigrare sunt dezastruase pentru persoana care le primește. Prin aceste lucruri a trecut Peter an de an până când acesta a clacat. Nu apăr rezolvarea pe care a acesta a gasit-o dar nici nu o  judec. Condamn însă oamenii care închid ochii, mă condamn pe mine fiindcă poate am facut parte din această mulțime care a afirmat că în acest mod se maturizează un copil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jodi Picoult

Mai presus de orice carte de dezvoltare persoanală care abordează acest subiect poate sta în frunte Nouasprezece minute care îți arată limpede unde se ajunge din cauza ignoranței și exemplului pe care îl oferim celor mai mici. Această carte este un ansamblu de acțiuni problematice și reacțiuni ireparabile. Este o scriere cu un mesaj puternic care nu dorește înfrumusețarea niciunui pasaj doar pentru liniștea sufletească a cititorului și își urmează cursul așa cum este în viață, real.

Jodi Picoult scrie frumos și plăcut, știe cum să te captiveze dar cel mai important este că te pune pe gânduri și îți oferă o învățătură. Vă recomand cartea și vă urez lectură plăcută!

🔥 CARTEA NOUĂSPREZECE MINUTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Nouăsprezece Minute
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 560
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 28.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 369 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 45 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments