Recenzie ”Nu te împiedica de mine, te implor!” de Georgiana Vâju

Titlu: Nu Te împiedica De Mine Te Implor!
Autor: Georgiana Vâju
An apariție : 2016
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 198
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 15.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

🔥 CARTEA NU TE ÎMPIEDICA DE MINE TE IMPLOR! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul ”Nu te împiedica de mine, te implor!” de Georgiana Vâju a fost o provocare în adevăratul sens al cuvântului. Am intrat în mintea autorului și am cunoscut-o pe protagonistă până în adâncul cel mai ascuns al sufletului său.

Ana este o femeie vulnerabilă, temătoare, neîncrezătoare și încăpățânată. Se distruge pe zi ce trece și nici măcar nu își dă seama de acest lucru. Plânge, suferă, se chinuie și preferă să țină totul ascuns. Tânăra își găsește refugiul în scris, comunicând ușor doar prin intermediul cuvintelor.

Se vede o persoană inferioară, deși are momente de luciditate. Când își dă seama că relația ei este una atipică, unde iubirea nu are nicio definiție generală, acceptă gândul de a se interna într-un sanatoriu pentru a-și găsi liniștea, răspunsurile sau a-și masca pentru câteva momente iluziile.

Dacă până în momentul respectiv a reușit să dea curs tuturor acțiunilor, atunci când medicul ei îi declară sentimentele pe care le are față de ea, totul se schimbă. Se interiorizează și mai mult, devine din ce în ce mai bulversată, fiind captivă în propria poveste. Conversațiile cu prietenul ei sunt neobișnuite, menite să o dezorienteze și mai tare, iar ea răspunde provocării, lăsându-se pradă agoniei.

Atitudinea lui Iv este una demnă de apreciat. Își face bine meseria, ba chiar îi oferă câteva sfaturi menite să o ajute, dar încă e orbită de pânza durerii pe care ea insăși și-a țesut-o. Reticentă, neîncrezătoare și pesimistă, nu acceptă nicio explicație. De ce? Pentru că dorește să afle singură răspunsurile tuturor stărilor și sentimentelor care o iau cu asalt. Deși are inițiativă și face un pas în față, incertitudinea o dă înapoi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Georgiana Vâju.

Nu reușește să își pună ordine în gânduri și fiecare analiză pe care o face, o aduce în pragul nesiguranței.

Ana este o femeie care merge pe premisa ”ceva este înneregulă”, nu acceptă ideea că poate fi iubită de un bărbat care nu-și dorește să o schimbe, ci o acceptă așa cum este. Își pune masca indiferenței când Iv este prin preajmă, dar sufletul său tânjește după bărbatul care reușește să vadă dincolo de aparențe.

”Nu te împedica de mine, te implor!” este o carte care merită citită de persoanele care adoră analiza de sine, evoluția și dezvoltarea personală, iar cel de-al doilea volum garantează o iubire cu peripeții între cei doi tineri aflați la început de drum.

🔥 CARTEA NU TE ÎMPIEDICA DE MINE TE IMPLOR! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.