Recenzie “Nu vă îndrăgostiți primăvara!” de Nicolae Dabija

by | Sep 28, 2017 | Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cu minunatul stil de a scrie a lui Nicolae Dabija am făcut cunoştinţă în Temă pentru acasă. Mi-am zis că este un autor care merită urmărit şi citit, aşa că am continuat cu o o altă carte de a sa Nu vă îndrăgostiți primăvara! 

Un titlu care mi-a stârnit interesul, aşa că am intrat în lumea fermecată a nuvelelor, şaisprezece la număr, scrise într-o manieră uşor fantastică unele,  într-un limbaj simplu uşor de citit şi savurat.

Cele 16 nuvele sunt:

Leyla

Nu vă îndrăgostiți primăvara!

Casa cu cărţi

Omul care şi-a vândut visurile

Minciuna noastră cea de toate zilele

Trenul spre paradis pleacă la timp

Şi totuşi ce frumoasă e viaţa. Dacă oamenii n-ar face-o urâtă, ar fi minunată. Ea merită să fie trăită. Mai ales dacă nu ţi-o trăieşti cu porţia. De la o ceartă la alta. Sau de la o împăcare la alta.”

Al treisprezecelea apostol

Vameşul

Nu trebuie să-l urăști, mi-a spus Nazarineanul.
Pentru că cel care locuieşte dincolo de perete este un alt tu însuţi. Şi Eu sunt un alt tu însuţi. De ce te-ai uri pe tine însuţi?! Rabdă. Şi dacă vei răbda, cel de dincolo de zid se va răzgândi într-o zi să te mai urască şi va veni chiar el să-ţi ceară iertare. Îţi spun: iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Moş Frasin

Nunta de şerpi

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicolae Dabija

Despre suflete-pereche

Mătuşa mea, Agafia Dabija din Codreni, compara o însoţire a unui bărbat cu o femeie cu doi boi înjugaţi la acelaşi car: când unul dintre ei doar se preface că trage, altul trebuie să ducă de unul singur şi carul, dar şi pe celălalt bou.

Femeile îmbărbătând lumea

Romeo şi Julieta din Bişcotari

Dragoste de mamă 

Vânătorii de şerpi

Îngerul păzitor

Pe lângă frumuseţea nuvelelor, Nicolae Dabija ne încântă şi cu ilustraţii grafice sugestive şi de efect, realizate extraordinar la fiecare nuvelă.

Dacă nu ştiţi cu ce să vă relaxaţi după o zi lungă, o nuvelă sau două pot fi soluţia perfectă, asta dacă reuşiţi să lăsaţi carte din mână până nu o terminaţi.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

Titlu: Nu Vă îndrăgostiți Primăvara!
Autor: Nicolae Dabija
An apariție : 2013
Editura: LITERATURă şI ARTă
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1295 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments