Recenzie „Nu vă îndrăgostiți primăvara!” de Nicolae Dabija

de | sept. 28, 2017 | Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA! ARE REDUCERE PE:

Cu minunatul stil de a scrie a lui Nicolae Dabija am făcut cunoştinţă în Temă pentru acasă. Mi-am zis că este un autor care merită urmărit şi citit, aşa că am continuat cu o o altă carte de a sa Nu vă îndrăgostiți primăvara! 

Un titlu care mi-a stârnit interesul, aşa că am intrat în lumea fermecată a nuvelelor, şaisprezece la număr, scrise într-o manieră uşor fantastică unele,  într-un limbaj simplu uşor de citit şi savurat.

Cele 16 nuvele sunt:

Dacă îți place recenzia cărții NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Nicolae Dabija

Leyla

Nu vă îndrăgostiți primăvara!

Casa cu cărţi

Omul care şi-a vândut visurile

Minciuna noastră cea de toate zilele

Trenul spre paradis pleacă la timp

Şi totuşi ce frumoasă e viaţa. Dacă oamenii n-ar face-o urâtă, ar fi minunată. Ea merită să fie trăită. Mai ales dacă nu ţi-o trăieşti cu porţia. De la o ceartă la alta. Sau de la o împăcare la alta.”

Al treisprezecelea apostol

Vameşul

Nu trebuie să-l urăști, mi-a spus Nazarineanul.
Pentru că cel care locuieşte dincolo de perete este un alt tu însuţi. Şi Eu sunt un alt tu însuţi. De ce te-ai uri pe tine însuţi?! Rabdă. Şi dacă vei răbda, cel de dincolo de zid se va răzgândi într-o zi să te mai urască şi va veni chiar el să-ţi ceară iertare. Îţi spun: iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Moş Frasin

Nunta de şerpi

Despre suflete-pereche

Mătuşa mea, Agafia Dabija din Codreni, compara o însoţire a unui bărbat cu o femeie cu doi boi înjugaţi la acelaşi car: când unul dintre ei doar se preface că trage, altul trebuie să ducă de unul singur şi carul, dar şi pe celălalt bou.

Femeile îmbărbătând lumea

Romeo şi Julieta din Bişcotari

Dragoste de mamă 

Vânătorii de şerpi

Îngerul păzitor

Pe lângă frumuseţea nuvelelor, Nicolae Dabija ne încântă şi cu ilustraţii grafice sugestive şi de efect, realizate extraordinar la fiecare nuvelă.

Dacă nu ştiţi cu ce să vă relaxaţi după o zi lungă, o nuvelă sau două pot fi soluţia perfectă, asta dacă reuşiţi să lăsaţi carte din mână până nu o terminaţi.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Nu Vă îndrăgostiți Primăvara!
Autor: Nicolae Dabija
An apariție : 2013
Editura: LITERATURă şI ARTă
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1955

Alte recenzii de la Nicolae Dabija:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Dacă Liviu Rebreanu ar fi fost viu, ar fi spus că istoria scrisă de Cristina R. Tudor este o continuare a romanului „Ion”. Același glas al pamântului și al dragostei. Nouă, românilor, ne plac cărțile care se aseamănă cu rădăcinile puternice ale acestui neam, negre și...

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

O radiografie detaliată a vieții din ocnă, a condițiilor de muncă și de trai, a metodelor de organizare administrativă și a sistemului medical, a raportului dintre pedepse și crimele săvârșite. Dar și o analiză profundă, fină și meticuloasă a caracterelor și a...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2095 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments