Recenzie „Nu vă îndrăgostiți primăvara!” de Nicolae Dabija

de | sept. 28, 2017 | Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA! ARE REDUCERE PE:

Cu minunatul stil de a scrie a lui Nicolae Dabija am făcut cunoştinţă în Temă pentru acasă. Mi-am zis că este un autor care merită urmărit şi citit, aşa că am continuat cu o o altă carte de a sa Nu vă îndrăgostiți primăvara! 

Un titlu care mi-a stârnit interesul, aşa că am intrat în lumea fermecată a nuvelelor, şaisprezece la număr, scrise într-o manieră uşor fantastică unele,  într-un limbaj simplu uşor de citit şi savurat.

Cele 16 nuvele sunt:

Dacă îți place recenzia cărții NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Nicolae Dabija

Leyla

Nu vă îndrăgostiți primăvara!

Casa cu cărţi

Omul care şi-a vândut visurile

Minciuna noastră cea de toate zilele

Trenul spre paradis pleacă la timp

Şi totuşi ce frumoasă e viaţa. Dacă oamenii n-ar face-o urâtă, ar fi minunată. Ea merită să fie trăită. Mai ales dacă nu ţi-o trăieşti cu porţia. De la o ceartă la alta. Sau de la o împăcare la alta.”

Al treisprezecelea apostol

Vameşul

Nu trebuie să-l urăști, mi-a spus Nazarineanul.
Pentru că cel care locuieşte dincolo de perete este un alt tu însuţi. Şi Eu sunt un alt tu însuţi. De ce te-ai uri pe tine însuţi?! Rabdă. Şi dacă vei răbda, cel de dincolo de zid se va răzgândi într-o zi să te mai urască şi va veni chiar el să-ţi ceară iertare. Îţi spun: iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Moş Frasin

Nunta de şerpi

Despre suflete-pereche

Mătuşa mea, Agafia Dabija din Codreni, compara o însoţire a unui bărbat cu o femeie cu doi boi înjugaţi la acelaşi car: când unul dintre ei doar se preface că trage, altul trebuie să ducă de unul singur şi carul, dar şi pe celălalt bou.

Femeile îmbărbătând lumea

Romeo şi Julieta din Bişcotari

Dragoste de mamă 

Vânătorii de şerpi

Îngerul păzitor

Pe lângă frumuseţea nuvelelor, Nicolae Dabija ne încântă şi cu ilustraţii grafice sugestive şi de efect, realizate extraordinar la fiecare nuvelă.

Dacă nu ştiţi cu ce să vă relaxaţi după o zi lungă, o nuvelă sau două pot fi soluţia perfectă, asta dacă reuşiţi să lăsaţi carte din mână până nu o terminaţi.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: NU VĂ ÎNDRĂGOSTIȚI PRIMĂVARA!
Autor: Nicolae Dabija
An apariție : 2013
Editura: LITERATURĂ ŞI ARTĂ
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2039

Alte recenzii de la Nicolae Dabija:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2160 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments