Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

de | mai 6, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O IUBEAM ARE REDUCERE PE:

copertă O iubeam de Anna Gavalda„O iubeam” este a doua carte pe care o citesc de la autoarea franceză Anna Gavalda. Cealaltă scriere și prima citită de la această romancieră esteO viață mai bună„. Este vorba de asemenea despre un text emoționant scurt, inspirat din realitatea de zi cu zi.

„O iubeam” este o carte drăguță care se citește repede și ușor, dar care îți rămâne pentru un timp în minte

Eu am împrumutat-o de la o prietenă și în doar câteva ore a fost gata. Povestea mini romanului de față e despre un socru care își alină nora după ce soțul acesteia, fiul lui, o părăsește pentru altcineva. Mie, pe lângă comunicarea deschisă și transparentă dintre cei doi, mi-a mai plăcut felul în care bărbatul matur și-a dezvăluit chinul sufletesc și pierderea singurei femei pe care a iubit-o cu adevărat, în fața nurorii sale, aflată ea însăși într-un impas emoțional.

Totuși, nu știu dacă am înțeles eu bine sau nu, dar mi s-a părut oarecum că el își scuză fiul pentru comportamentul laș descriind propria dramă din tinerețe, atunci când el însuși ar fi putut să treacă printr-o despărțire dureroasă, dar sacrificând totuși marea iubire pentru a rămâne alături de copii și mama lor.

Dacă îți place recenzia cărții O IUBEAM, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anna Gavalda

Dilema personajului, după cum am perceput-o eu, se bazează pe întrebarea „Este oare mai bine să-ți alegi familia deși nu te simți 100% fericit cu ea sau să o rănești alegând mai degrabă marea dragoste care apare doar o dată în viață pentru a da întâietate sentimentelor?

Este curios cum o singură mână de oameni, sau chiar două persoane diferite, pot răspunde la această întrebare, alegerile și personalitățile noastre fiind atât de variate

Abandonată de soțul ei Adrien, Chloe, o tânără femeie rămâne interzisă alături de fetele ei, de decizia subită luată de cel care credea că îi este partener pe viață. Însă implicarea socrului ei în recuperarea emoțională a femeii va face o diferență. Cei doi, noră și socru, vor forma o relație profundă, care schimbă vieți, în care unul se va deschide cu adevărat mai mult decât a făcut-o toată viața lui iar celălalt va primi consolarea de care are nevoie pentru a accepta schimbarea.

Nefiind doar un mini roman sentimental, ușurel, „O iubeam” de Anna Gavalda aruncă o privire intimă asupra consecințelor dureroase și deseori intolerabile pe care le poate avea adulterul într-o căsnicie și asupra indivizilor implicați în ea

În timp ce fetițele abandonate de tată se joacă și umblă de colo colo nedându-și prea mult seama de ce s-a întâmplat în familia lor, socrul Pierre descoperă o legătură strânsă și valoroasă cu nora lui, Chloe. Iar în timp ce greu, dar încet încet, femeia ajunge să accepte despărțirea și infidelitatea soțului, bărbatul matur îșî confesează propria aventură ilicită din tinerețe.

Devine evident că în timp ce Chloe suferă și nu înțelege de ce soțul a plecat, fiind dărâmată de decizia lui și chiar furioasă, Pierre deplânge pierderea iubirii mari din anii de demult, când a pus capăt singurei pe care o iubea doar pentru a fi acceptabil din punct de vedere social.

Acum eu repet întrebarea de mai sus „Este oare mai bine să-ți alegi familia deși nu te simți 100% fericit în sânul ei sau o rănești alegând mai degrabă marea dragoste care apare doar o dată în viață pentru a da întâietate sentimentelor?

Citiți cartea și apoi răspundeți și voi la această întrebare.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O IUBEAM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: O Iubeam
Autor: Anna Gavalda
Traducător: Constanța Ciocârlie
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 9897

Alte recenzii de la Anna Gavalda :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1516 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments