Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

by | Jul 4, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O IUBEAM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180 de pagini și este destul de comodă într-o călătorie sau pe plajă. Nu este chiar cartea mea preferată, însă nici nu o pot ignora atunci când vine vorba de o recenzie.

Acțiunea are loc pe parcursul a câteva zile, după ce Chloe a fost părăsită de soțul ei. Socrul o duce în casa lui de vacanță pentru a o ajuta să treacă peste incidentul nefericit. Motivul plecării lui nu este unul clar. Pur și simplu, a plecat de acasă pentru a fi cu amanta. Nu e tocmai plăcut să-ți găsești soțul acasă în timp ce își face bagajele și îți dă vestea ca și cum ar fi o nimica toată. În cele câteva zile de stat cu socrul și cele două fetițe au reușit să se cunoască unul pe altul.

Cum să cunoști un om

Acesta începe să-i spună o poveste de când era tânăr. Chloe îi aduce aminte bărbatului de prima lui iubire din tinerețe. Până atunci, femeia nu l-a cunoscut atât de bine. Însă, pe parcursul poveștii, își dă seama că este un om cald și romantic care are nevoie de iubire. Bătrânul îi spune că trebuie să lupte pentru dragostea ei până nu este prea târziu. El însuși a renunțat la marea lui iubire pentru a-și alege familia. Dialogul dintre cei doi este unul dinamic, care te țin în suspans în anumite momente și destul de simplu de citit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anna Gavalda

Caută fericirea personală şi vei avea ce să împărtăşeşti şi celor din jur.

Cartea este bine scrisă și se citește repede. Este despre dragoste, alegeri și curajul de a iubi de a fi iubit. O lecție de viață pe care un bărtân vrea să o dea mai departe nurorii lui.

 

🔥 CARTEA O IUBEAM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Iubeam
Autor: Anna Gavalda
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 4.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 376 zile și a scris până acum 48 articole. Se află pe poziția 24 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments