Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

de | iul. 4, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180 de pagini și este destul de comodă într-o călătorie sau pe plajă. Nu este chiar cartea mea preferată, însă nici nu o pot ignora atunci când vine vorba de o recenzie.

Acțiunea are loc pe parcursul a câteva zile, după ce Chloe a fost părăsită de soțul ei. Socrul o duce în casa lui de vacanță pentru a o ajuta să treacă peste incidentul nefericit. Motivul plecării lui nu este unul clar. Pur și simplu, a plecat de acasă pentru a fi cu amanta. Nu e tocmai plăcut să-ți găsești soțul acasă în timp ce își face bagajele și îți dă vestea ca și cum ar fi o nimica toată. În cele câteva zile de stat cu socrul și cele două fetițe au reușit să se cunoască unul pe altul.

Cum să cunoști un om

Acesta începe să-i spună o poveste de când era tânăr. Chloe îi aduce aminte bărbatului de prima lui iubire din tinerețe. Până atunci, femeia nu l-a cunoscut atât de bine. Însă, pe parcursul poveștii, își dă seama că este un om cald și romantic care are nevoie de iubire. Bătrânul îi spune că trebuie să lupte pentru dragostea ei până nu este prea târziu. El însuși a renunțat la marea lui iubire pentru a-și alege familia. Dialogul dintre cei doi este unul dinamic, care te țin în suspans în anumite momente și destul de simplu de citit.

Caută fericirea personală şi vei avea ce să împărtăşeşti şi celor din jur.

Cartea este bine scrisă și se citește repede. Este despre dragoste, alegeri și curajul de a iubi de a fi iubit. O lecție de viață pe care un bărtân vrea să o dea mai departe nurorii lui.

 

Titlu: O IUBEAM
Autor: Anna Gavalda
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1058

Alte recenzii de la Anna Gavalda:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments