Recenzie Oameni, îngeri și demoni de Lina Moacă

Titlu: Oameni îngeri și Demoni
Autor: Lina Moacă
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 712
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 22.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI OAMENI ÎNGERI ȘI DEMONI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Coperta-Oameni-ingeri-si-demoni

Pe Lina Moacă o știu de mult, bine, fie, doar virtual o știu – îi citesc blogul. Deci, când mi-am achiziționat romanul Oameni, îngeri și demoni știam la ce să mă aștept (dar asta nu înseamnă că nu muream de curiozitate)!

Oameni, îngeri și demoni e o colecție de povești de iubire, dezamăgire, speranță, bunătate povestite din trei perspective diferite. În centrul romanului se află gemenii Willy și Lilly – creaturi de o frumusețe inestimabilă ce posedă puteri supranaturale, aceștia fiind Fii Luminii. Lilly  este mai înclinat spre umanitate – își dorește să cunoască oamenii și reușește să își convingă fratele să se mute în București. Aici, Fii Luminii o cunosc pe Alexandra – fiica uni afacerist fără scrupule. Willy nu își dorește să se amestece în treburile muritorilor însă, la insistențele surorii sale, se căsătorește cu Alexandra pentru a o elibera de tatăl ei. Dar lucrurile nu sunt atât de ușoare precum par deoarece, în străfundul pământului, maleficul Willworf sprijinit de Marele Iluminat urzește planuri împotriva nepoților și a fratelui său.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lina Moacă.

Dar gata cu spoilerele! Citiți cartea, nu vă speriați de cele 712 pagini! Dacă nu sunteți fanii acestui gen, cum nici eu nu sunt (în general), spun că merită să încercați totuși (eu una nu am regretat!). E o carte scrisă într-un mod absolut superb! Aș avea multe de povestit, dar o să mă rezum la a vă puncta câteva aspecte care mi-au plăcut:

  • Povestea nașterii celor doi gemeni ce face trimitere la Geneza din Biblie – clar, a fost partea mea preferată din carte!
  • Perspectivele diferite din care este relatată povestea. Trei femei ce privesc lumea în mod diferit dau un farmec aparte romanului. Lilly narează prima parte este bună, dar are și o naivitate adesea prostească (totuși, de înțeles: nu a trăit pe pământ până acum) – asta la început, la final asistăm la o metamorfoză a sa. A doua parte este povestită de Alexandra, fiica omului de afaceri, inițial pare cam nesuferită, dar se dovedește a fi o ființă puternică (în ciuda momentelor dificile prin care trece) și o prietenă de nădejde. Și, în cele din urmă, a treia parte e povestită de Ella (prietena Alexandrei) chinuită de cancer și târâtă în lumea subterană de către Willworf, un personaj cu adevărat special care se va dovedi a fi mult mai puternică decât ne-am fi așteptat!
  • Acțiunea romanului, în general! Nu e o carte care să te plictisească, deși e stufoasă!

Însă vă las pe voi să aflați ce se întâmplă cu aceste personaje, dacă binele va învinge răul! Nu veți regreta, ba dimpotrivă, veți deveni dependenți! Eu nu mai voiam nici să dorm pentru că eram prea curioasă să aflu ce se va întâmpla pe rândul următor, pe pagina următoare, etc.!

ACUM GĂSEȘTI OAMENI ÎNGERI ȘI DEMONI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O poveste originală despre clasica luptă dintre bine și rău!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.