🔥 CARTEA OLIVER TWIST ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

oliver-twist_1_fullsize

Oliver Twist e una din cele mai cunoscute opere ale ilustrului scriitor britanic Charles Dickens. Cartea ce a fost publicată pentru prima oară în 1838 se bucură și în ziua de azi de notorietate și se numără printre cele mai importante romane sociale ale lumii. Și, evident a fost ecranizată în fel și chip!

Bazându-se pe experiența sa din copilărie și pe alte realități ale epocii sale, Dickens reușește să creioneze o analiză pertinentă a erei victoriene. Recurgând la umorul negru, autorul analizează toate relele societății engleze din secolul a XIX-lea: sărăcia, exploatarea copiilor, criminalitatea și ipocrizia.

În centrul romanului se află, evident, personajul eponim. Oliver Twist este exploatat până la sânge într-o manufactură. Apoi, cu timpul, va ajunge într-un orfelinat de unde va fugi. Rătăcind pe străzile Londrei, în întâlnește pe Artful Dodger – șeful unei bande de hoți de buzunare. Acesta îl introduce pe tânărul și naivul Oliver în gașca sa antrenată de bătrânul Fagin… Ce se întâmplă apoi întrece orice așteptare – în cele din urmă Oliver va fi cu totul altul și, în sfârșit, va avea o familie. Dar asta trebuie să aflați voi!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Charles Dickens

O poveste cutremurător de reală, fidelă epocii sale – scrisă într-o manieră magistrală! Încă de la apariția în foileton, Oliver Twist i-a atras lui Charles Dickens atât aprecierea publicului, cât și cea a criticilor, acesta devenind, la nici 30 de ani, cel mai cunoscut autor al vremurilor sale. Deși, la un moment dat a fost criticată pentru caracterul antisemit (personajul negativ central Fagin era evreu), cartea nu s-a bucurat decât de laude fiind o poveste cu adevărat inspirațională despre cum viața ți se poate schimba atunci când te aștepți mai puțin.

Și, evident, o asemenea cartea se numără de numeroase ecranizări și puneri în scenă mai mult sau mai puțin fidele. Însă, cartea le depășește cu mult!

🔥 CARTEA OLIVER TWIST ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Oliver Twist
Autor: Charles Dickens
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un roman social excepțional. Una din cărțile pe care oricine ar trebui să le citească!

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2058 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă