Recenzie „Regatul flăcărilor argintii” de Sarah J. Maas

de | mart. 30, 2022 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

copertă Regatul flăcărilor argintii de Sarah J. Maas„Regatul flăcărilor argintii” este cel de-al cincilea volum din seria „Regatul spinilor și al trandafirilor” de Sarah J. Maas. Este prima carte pe care o citesc din această saga, însă cu siguranță m-a provocat să le citesc și pe celelalte. M-a atras extrem de mult. Nu credeam că o carte fantasy mă va da peste cap atât de tare. Dar a făcut-o. Și cred că iubitorii seriei și ai autoarei în general știu despre ce vorbesc.

Acum înțeleg de ce fanii seriei ACOTAR sunt atât de obsedați de cărțile în cauză și de personajele din ele

Pur și simplu cartea asta fantasy m-a dat peste cap. Nu mi se mai desprindea din mâini odată ce am început-o.

Când m-a prins m-a vrăjit atât de tare încât am inceput să caut ca disperata toate informațiile pe care le puteam găsi despre serie, cărți, personaje, relații dintre ele, istoric, specii și așa mai departe.

Fiindcă nu mai citisem nici un alt volum din saga înainte de acesta al 5-lea, am răscolit netul după rezumate ale celorlalte 4 cărți. Citind cartea, mi-am putut doar imagina cum ar fi arătat personajele. Însă am vrut să văd cum sunt întruchipate de alți fani, în tot felul de fanarturi și pagini cu desene, ilustrații și imagini ale lor.

Și wow, m-am apropiat și mai tare de cartea „Regatul flăcărilor argintii”, de povestea ei 

Iar scenele fierbinți dintre personaje te lasă pur și simplu tânjind după aceleași lucruri obținute în viața reală. Departe de a fi vulgare, sunt totuși atât de explicite și bine conturate, încât ai da orice să te afli în pielea protagoniștilor în acele momente. Nu e pentru cei pudici sau slabi din fire. Însă nu degeaba e un fantasy pentru adulți.

Iar dacă scenele sexy te prăjesc, determinarea și voința personajelor când se antrenează, se luptă sau își dau replici usturătoare, te atrag și mai mult. Îți dorești să devii chiar tu unul dintre ele, să le trăiești viața. Să vezi cum se simte pe pielea ta totul. Senzațiile fizice, puterea fizica și lăuntrică, puterile supranaturale pe care le au, atracția pe care o emană, felul în care comunică telepatic.

Nu am crezut vreodată că îmi va plăcea atât de tare un fantasy, dar iată-ma și în situația asta. Oare am devenit fan ACOTAR?

Și de departe Nesta și Cassian sunt preferații mei. Chiar dacă sunt poate cele mai întunecate ființe din carte și sunt văzuți mereu drept cei mai lipsiți de scrupule dintre ceilalți, durii și insensibilii seriei. Asta din ce mi-am dat seama din acest volum.

Cartea „Regatul flăcărilor argintii” se axează pe povestea lui Nesta Archeron, sora neînfricată a lui Feyre Archeron, Marea Doamnă a Regatului Nopții

Nesta a fost dintotdeauna mândră, ușor de înfuriat și greu de calmat. Iar în urma transformării în Mare Fae fără voia ei, de către Cazan, furia i-a devenit și mai mare. Pare că a pornit o luptă împotriva ei însăși, dar și împotriva lumii întregi, inclusiv venind vorba de familie și prieteni.

Nesta nu pare să se împace deloc cu trecutul și își sabotează propria viață, neștiind cum să trăiască cu amintirile dureroase a ceea ce s-a întâmplat în trecut. În cele din urmă este chemată pentru a fi reeducată de către sora sa, Feyre, pentru a o face să-și revină și să se acomodeze cu noul trup și noua putere pe care a căpătat-o fără să vrea.

Iar cel care se va ține de antrenamentul ei este nimeni altul decât Cassian, marele războinic și comandant al trupelor Regatului Nopții. Între ei a fost dintotdeauna ceva, însă abia în acest volum scânteia ajunge să ia foc. Pasiunea, durerea, amintirile dure dar și dorința de răzbunare și de îndreptare o vor aduce până la urmă pe Nesta cu picioarele pe pământ. Iar ce va ajunge să devină și să creeze este peste imaginația oricui.

Titlu: REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII
Autor: Sarah J. Maas
Traducător: Andra-Elena Agafiței
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 760
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 4486

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 17 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments