Recenzie „Regatul flăcărilor argintii” de Sarah J. Maas

de | mart. 30, 2022 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

copertă Regatul flăcărilor argintii de Sarah J. Maas„Regatul flăcărilor argintii” este cel de-al cincilea volum din seria „Regatul spinilor și al trandafirilor” de Sarah J. Maas. Este prima carte pe care o citesc din această saga, însă cu siguranță m-a provocat să le citesc și pe celelalte. M-a atras extrem de mult. Nu credeam că o carte fantasy mă va da peste cap atât de tare. Dar a făcut-o. Și cred că iubitorii seriei și ai autoarei în general știu despre ce vorbesc.

Acum înțeleg de ce fanii seriei ACOTAR sunt atât de obsedați de cărțile în cauză și de personajele din ele

Pur și simplu cartea asta fantasy m-a dat peste cap. Nu mi se mai desprindea din mâini odată ce am început-o.

Când m-a prins m-a vrăjit atât de tare încât am inceput să caut ca disperata toate informațiile pe care le puteam găsi despre serie, cărți, personaje, relații dintre ele, istoric, specii și așa mai departe.

Fiindcă nu mai citisem nici un alt volum din saga înainte de acesta al 5-lea, am răscolit netul după rezumate ale celorlalte 4 cărți. Citind cartea, mi-am putut doar imagina cum ar fi arătat personajele. Însă am vrut să văd cum sunt întruchipate de alți fani, în tot felul de fanarturi și pagini cu desene, ilustrații și imagini ale lor.

Și wow, m-am apropiat și mai tare de cartea „Regatul flăcărilor argintii”, de povestea ei 

Iar scenele fierbinți dintre personaje te lasă pur și simplu tânjind după aceleași lucruri obținute în viața reală. Departe de a fi vulgare, sunt totuși atât de explicite și bine conturate, încât ai da orice să te afli în pielea protagoniștilor în acele momente. Nu e pentru cei pudici sau slabi din fire. Însă nu degeaba e un fantasy pentru adulți.

Iar dacă scenele sexy te prăjesc, determinarea și voința personajelor când se antrenează, se luptă sau își dau replici usturătoare, te atrag și mai mult. Îți dorești să devii chiar tu unul dintre ele, să le trăiești viața. Să vezi cum se simte pe pielea ta totul. Senzațiile fizice, puterea fizica și lăuntrică, puterile supranaturale pe care le au, atracția pe care o emană, felul în care comunică telepatic.

Nu am crezut vreodată că îmi va plăcea atât de tare un fantasy, dar iată-ma și în situația asta. Oare am devenit fan ACOTAR?

Și de departe Nesta și Cassian sunt preferații mei. Chiar dacă sunt poate cele mai întunecate ființe din carte și sunt văzuți mereu drept cei mai lipsiți de scrupule dintre ceilalți, durii și insensibilii seriei. Asta din ce mi-am dat seama din acest volum.

Cartea „Regatul flăcărilor argintii” se axează pe povestea lui Nesta Archeron, sora neînfricată a lui Feyre Archeron, Marea Doamnă a Regatului Nopții

Nesta a fost dintotdeauna mândră, ușor de înfuriat și greu de calmat. Iar în urma transformării în Mare Fae fără voia ei, de către Cazan, furia i-a devenit și mai mare. Pare că a pornit o luptă împotriva ei însăși, dar și împotriva lumii întregi, inclusiv venind vorba de familie și prieteni.

Nesta nu pare să se împace deloc cu trecutul și își sabotează propria viață, neștiind cum să trăiască cu amintirile dureroase a ceea ce s-a întâmplat în trecut. În cele din urmă este chemată pentru a fi reeducată de către sora sa, Feyre, pentru a o face să-și revină și să se acomodeze cu noul trup și noua putere pe care a căpătat-o fără să vrea.

Iar cel care se va ține de antrenamentul ei este nimeni altul decât Cassian, marele războinic și comandant al trupelor Regatului Nopții. Între ei a fost dintotdeauna ceva, însă abia în acest volum scânteia ajunge să ia foc. Pasiunea, durerea, amintirile dure dar și dorința de răzbunare și de îndreptare o vor aduce până la urmă pe Nesta cu picioarele pe pământ. Iar ce va ajunge să devină și să creeze este peste imaginația oricui.

Titlu: REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII
Autor: Sarah J. Maas
Traducător: Andra-Elena Agafiței
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 760
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3922

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 19 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments