Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

by | Dec 4, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORBI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ce este dincolo de oțelita mască a felului de a fi? Ce este dincolo de inimile ascunse sub molozul neîndrăznelilor? Dar dincolo de sufletele înhumate sub vuietul speranțelor deșarte?

Cam asta mi s-a tatuat după ce am citit romanul ”Orbi” al Petronelei Rotar, apărut la editura Herg Benet, delectându-mă cu sinceritatea unei scriituri  care mângîie cu mușcături și mușcă cu mângâieri prin redecorări lăuntrice prinse în serpentina dualistă a ducerii în neștire care aleargă entropic între spaimă și speranță.

Fermecătoarea intempestivitate dintre docilitate și agresivitate emană în paginile acestei cărți ploaiai nostalgică a potrtretelor dispersate, reîntregite și apoi din nou dispersate ca într-un vals al capriciului sau al incapacității de a păți dincolo de dincolo, mai mereu agățându-se de stereotipicile lozinci pe care le folosim drept scut în calea incisivelor îndurerării.

Coincidențe, hazard, întâmplare, clipe de zbucium și eternități de așteptare, nimicuri și vise, freamăt și spaimă, depărtări și simțiri, și-n urmă ce rămâne? Doar cuvinte spuse pe jumătate, simțiri care se rătăcesc în giratoriul ezitării, când ne încăpățânăm să credem în frumusețea nebuniei noastre frumoase. Și când nu o să mai fie doar nebunie? Oare când ne vom dori mai mult decât să ne dorim?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Petronela Rotar

Uluitoarea carte a Petronelei Rotar este convulsivă și scormonitoare, liberă și totuși încarcerată de raid încolăcitoarelor simțiri de ”dincolo de dincolo”, conștientizând cu o corozivă îndurerare, căci oamenii sunt într-adevăr orbi, însă nu pe dinafară ci pe dinăuntru.

Sunt absolut sigur că această carte vă va pătrunde fix în epicentrul sufletului odată cu fiecare rând parcurs, asemeni uni firicel de apă care rupe în două încăpățânarea muntelui.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ORBI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orbi
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Curajul sincerității prin intermediul scriiturii este răvășitor.

Aspecte Negative:

Unele pasaje ale cărții au o anumită tentație a poetizării.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1910 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petronela Rotar-Cotoban

Mulțumesc!

Dana
Dana

Citind cele de mai sus, ma bucur inca o data ca am comandat cartea, mai ales ca am primit-o si cu autograful autoarei. Tocmai am inceput sa o citesc !