Ce este dincolo de oțelita mască a felului de a fi? Ce este dincolo de inimile ascunse sub molozul neîndrăznelilor? Dar dincolo de sufletele înhumate sub vuietul speranțelor deșarte?

Cam asta mi s-a tatuat după ce am citit romanul ”Orbi” al Petronelei Rotar, apărut la editura Herg Benet, delectându-mă cu sinceritatea unei scriituri  care mângîie cu mușcături și mușcă cu mângâieri prin redecorări lăuntrice prinse în serpentina dualistă a ducerii în neștire care aleargă entropic între spaimă și speranță.

Fermecătoarea intempestivitate dintre docilitate și agresivitate emană în paginile acestei cărți ploaiai nostalgică a potrtretelor dispersate, reîntregite și apoi din nou dispersate ca într-un vals al capriciului sau al incapacității de a păți dincolo de dincolo, mai mereu agățându-se de stereotipicile lozinci pe care le folosim drept scut în calea incisivelor îndurerării.

Coincidențe, hazard, întâmplare, clipe de zbucium și eternități de așteptare, nimicuri și vise, freamăt și spaimă, depărtări și simțiri, și-n urmă ce rămâne? Doar cuvinte spuse pe jumătate, simțiri care se rătăcesc în giratoriul ezitării, când ne încăpățânăm să credem în frumusețea nebuniei noastre frumoase. Și când nu o să mai fie doar nebunie? Oare când ne vom dori mai mult decât să ne dorim?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Petronela Rotar.

Uluitoarea carte a Petronelei Rotar este convulsivă și scormonitoare, liberă și totuși încarcerată de raid încolăcitoarelor simțiri de ”dincolo de dincolo”, conștientizând cu o corozivă îndurerare, căci oamenii sunt într-adevăr orbi, însă nu pe dinafară ci pe dinăuntru.

Sunt absolut sigur că această carte vă va pătrunde fix în epicentrul sufletului odată cu fiecare rând parcurs, asemeni uni firicel de apă care rupe în două încăpățânarea muntelui.

Lectură plăcută!

Titlu: Orbi
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Curajul sincerității prin intermediul scriiturii este răvășitor.

Aspecte Negative:

Unele pasaje ale cărții au o anumită tentație a poetizării.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1705 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru