Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

de | dec. 4, 2017 | Recenzii cărți

Ce este dincolo de oțelita mască a felului de a fi? Ce este dincolo de inimile ascunse sub molozul neîndrăznelilor? Dar dincolo de sufletele înhumate sub vuietul speranțelor deșarte?

Cam asta mi s-a tatuat după ce am citit romanul ”Orbi” al Petronelei Rotar, apărut la editura Herg Benet, delectându-mă cu sinceritatea unei scriituri  care mângîie cu mușcături și mușcă cu mângâieri prin redecorări lăuntrice prinse în serpentina dualistă a ducerii în neștire care aleargă entropic între spaimă și speranță.

Fermecătoarea intempestivitate dintre docilitate și agresivitate emană în paginile acestei cărți ploaiai nostalgică a potrtretelor dispersate, reîntregite și apoi din nou dispersate ca într-un vals al capriciului sau al incapacității de a păți dincolo de dincolo, mai mereu agățându-se de stereotipicile lozinci pe care le folosim drept scut în calea incisivelor îndurerării.

Coincidențe, hazard, întâmplare, clipe de zbucium și eternități de așteptare, nimicuri și vise, freamăt și spaimă, depărtări și simțiri, și-n urmă ce rămâne? Doar cuvinte spuse pe jumătate, simțiri care se rătăcesc în giratoriul ezitării, când ne încăpățânăm să credem în frumusețea nebuniei noastre frumoase. Și când nu o să mai fie doar nebunie? Oare când ne vom dori mai mult decât să ne dorim?

Uluitoarea carte a Petronelei Rotar este convulsivă și scormonitoare, liberă și totuși încarcerată de raid încolăcitoarelor simțiri de ”dincolo de dincolo”, conștientizând cu o corozivă îndurerare, căci oamenii sunt într-adevăr orbi, însă nu pe dinafară ci pe dinăuntru.

Sunt absolut sigur că această carte vă va pătrunde fix în epicentrul sufletului odată cu fiecare rând parcurs, asemeni uni firicel de apă care rupe în două încăpățânarea muntelui.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ORBI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Petronela Rotar sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ORBI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Orbi
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.12.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2291 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mulțumesc!

Dana

Citind cele de mai sus, ma bucur inca o data ca am comandat cartea, mai ales ca am primit-o si cu autograful autoarei. Tocmai am inceput sa o citesc !