Recenzie “Otto, salvatorul fantomelor” (Scary Harry #1) de Sonja Kaiblinger

Titlu: Otto Salvatorul Fantomelor (scary Harry #1)
Autor: Sonja Kaiblinger
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 229
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 25.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Otto, salvatorul fantomelor” (Scary Harry #1) de Sonja Kaiblinger
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI OTTO SALVATORUL FANTOMELOR (SCARY HARRY #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Otto, salvatorul fantomelor este o lectură frumoasă pentru toți copii. Sonja Kaiblinger a luat poveştile ce ne speria copilăria şi le-a îmbrăcat în straie ironice și copilăroase. Situaţiile în care fantomele sau Moartea ne-ar fi înfricoşat şi ne-ar fi provocat insomnie sunt puse în dificultate, iar salvarea este pusă pe umerii copiilor, astfel devenind eroii propriilor poveşti cu fantome.

Otto, salvatorul fantomelor este primul volum din seria fantastică, pentru copii, Scary Harry, semnată Sonja Kaiblinger și se adresează copiilor cu vârste de peste zece ani, aducându-le în prim plan cele mai înfricoşătoare poveşti ale copilăriei și dându-le iz de amuzament și neputință.

De când se mutase la mătuşa Sharon, nu simţise niciodată frică faţă de spirite. Pentru el, sir Tony, Molly şi Bert erau pur şi simplu nişte personaje de carnaval cam sărite de pe fix, care nu puteau inspira frică nici măcar unui bebeluş. Însă tot ce era legat de această nouă creatură, Moartea, îl făcea să se înfioare.

Otto, un băiat de doar unsprezece ani, nu numai că locuieşte într-o casă cu fantome, dar are şi darul de a le vedea. Pe lângă amici fantome, printre prietenii lui cei mai buni se numără şi un liliac, Vincent. Cam poznaş de felul lui, Vincent este un liliac prins între două lumi: mort şi totuşi viu. A fost exilat din lumea morţilor, astfel că s-a ales cu o viaţă “semi-vie”. Însă ca orice copil, Otto are şi un prieten uman, Emily.

Otto, Emily, Vincent şi cele trei fantome poznaşe, Sir Tony, Bert, Molly, dau viaţă unei poveşti pentru toţi copii de peste zece ani, îmbrăcându-şi straiele de eroi ai propriilor poveşti înfricoşătoare.

-Bătrânul este mort. Mort de-a binelea. Se pare că în viitor își va privi legumele de la rădăcină.

Otto asistă de la fereastra propriei camere la moartea vecinului, domnul Olsen. Surprinde, de asemenea, şi momentul când Moartea vine să-i recupereze sufletul. Acesta este punctul ce aruncă întreaga poveste în aventura vieţii. Iar portalul prin care se face transferul sufletelor pe lumea cealaltă, existent în ceasornicul mătușii Sharon, îl aduce pe Otto și prietenii săi și mai aproape de Moarte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sonja Kaiblinger.

Dar Moartea nu este chiar atât de înspăimântătoare cum au crezut. Harold este un simplu angajat al Institutului pentru Transportul Sufletelor, pe scurt ITS, care a primit rolul de Moarte pentru faptul că nu a fost dorit în lumea cealaltă.

Fii bun şi deschide măcar uşiţa pendulei, pentru ca eu să pot trimite la timp aceste suflete pe lumea cealaltă. Dacă ajung prea târziu, mi se reţine din salariu. Este cam ca la un local care livrează pizza.

Însă când credeau că nimic nu-i mai poate speria, spiritele lui Otto, rând pe rând încep să dispară. Cine se află în spatele enigmei și, mai ales, de ce?

Otto, ajutat de Vincent și Emily, și asistați de Harold-Moartea, se vor aventura pe urmele spiritelor dispărute. Ce vor găsi la finalul călătoriei rămâne de văzut.

În loc de clepsidre au messenger pentru suflete, de ultimul tip. Cele mai noi modele. Antişoc, hidroetanşe şi cu acumulatori de mare durată.

În Otto, salvatorul fantomelor spaimele copilăreşti sunt transformate în poveşti amuzante, iar desenele sugestive cu privire la fiecare personaj al cărții descoperit pe fiecare pagină, face din lectură, o altfel de poveste ce-i va cânta pe copii și le va colora universul.

Eu doar ridic oamenii. De murit, mor ei  singuri. Dacă cei de la ITS ne pun în cârcă şi uciderea, s-a terminat! Înfiinţez un sindicat!

ACUM GĂSEȘTI OTTO SALVATORUL FANTOMELOR (SCARY HARRY #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.