🔥 CARTEA PĂCĂTOASA (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #3) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Viața însăși este o serie de complicații. Trebuie să ne ocupăm de ele când apar.

Păcătoasa, al treilea volum al seriei Jane Rizzoli & Maura Isles de Tess Gerritsen este un volum ce scoate în evidenţă vieţile personale ale medicului legist Maura Isles şi a detectivului Jane Rizzoli. Cele două sunt pe cât de diferite pe atât de asemănătoare. Jane Rizzoli este o femeie puternică ce reuşeşte să se impună într-o meserie dură, ieşind în evidenţă prin imaginea ei răvăşită trasă la patru ace odată ce iese la iveală încăpăţânarea şi mintea limpede cu care tratează fiecare caz, dar şi prin inteligenţa cu care reuşeşte să intre în mintea făptaşului, mergând exact pe urmele acestuia.

Ar trebui să te oprești din alergat. Ar trebui să înveți să stai jos și să te relaxezi.

Maura Isles, numită de colegi Doamna Morţii, frapează prin imaginea ei mereu perfectă, apretată şi asezonată cu veşnicul ruj roşu. Emană forţă şi putere prin fiecare por şi este o femeie menită să intimideze pe oricine destul de înfumurat cât să-şi măsoare forţele cu ea.

Nu ascult suficient. Nu comunic suficient de mult cu oamenii cât timp ei sunt în viață.

Deşi în plan profesional cele două sunt două caractere puternice, profesioniste în meseria lor şi situate la un nivel greu de atins, Jane şi Maura eşuează în plan personal. Nesiguranţa şi teama de a fi rănit le învelesc pe cele două protagoniste într-un văl greu de străpuns. Maura a gustat din trista destrămare a unei căsnicii şi şi-a luat gândul de la imaginea unei familii perfecte. Când Victor, fostul soţ, dă năvală după trei ani, în viaţa ei, Maura este prinsă în teama de a dezgropa trecutul şi dorinţa de a-şi demonstra că a trecut peste acest eşec.

— Eu nu fac presupuneri. Nu cred nimic despre alte ființe umane, căci, foarte des, reușesc să te surprindă.

Jane, pe de altă parte, s-a trezit pe cap cu un copil. O aventură de câteva zile a făcut-o membră în acelaşi grup de femei proaste care reuşesc să iasă dintr-o aventură, însărcinate. Nu-şi poate explica cum, tocmai ea, a reuşit să facă întocmai ca persoanele pe care le critica. Gândul că ea ar avea un copil o înspăimântă de-a dreptul. Ideea că i s-a aprins călcâiele după agentul FBI, Gabriel, care o mai sună când şi când, o face să se simtă slabă şi temătoare.

Câteodată, se gândi Maura, stelele se aliniază, zeii zâmbesc și dragostea are o șansă. Doar o șansă – nu se poate spera la mai mult. Nu există garanții, nici certitudini.

În vălătucul acestor evenimente personale apare masacrul de la o mănăstire unde o călugăriţă este găsită moartă şi o alta în stare foarte gravă. Maura şi Jane fac echipă pentru a desluşi misterul şi a aresta asasinul. Însă nimic nu este atât de simplu precum pare. Jane nu are nici un martor ocular, nimeni din mănăstire nu ştie nimic, iar Maura vine cu vestea cum că călugăriţa găsită moartă a născut recent, deci unde este copilul!?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tess Gerritsen

Facem aceleași lucruri în același fel, fără să ne gândim dacă ne fac fericiți sau nu.

Pe fundalul vieţilor personale a protagoniştilor, alunecăm într-o crimă odioasă ce se vrea a ascunde un adevărat dezastru industrial unde banii şi puterea au reuşit muşamalizarea zecilor de morţi dintr-un sat din India. Cine a avut interesul de a le ucide pe cele două călugăriţe, unde este nou-născutul al cărui tată este o enigmă, va face faţă Maura întâlnirii cu fostul soţ, iar Jane îl va informa pe Gabriel că va fi tată sau îşi va rezolva singură problemele, ca şi până acum?

Dacă nu vrei să știi răspunsul, n-ai decât să nu pui întrebarea!

Citind volumele din seria Jane Rizzoli & Maura Isles într-un mod haotic, Păcătoasa mi-a părut o gură de aer proaspăt. În acest volum, Tess Gerritsen ne face cunoştinţă cu părintele Daniel Brophy cu care ne vom întâlni în volumele următoare şi ne dă ocazia să vedem cum a început totul şi de unde atâta uniune între Jane şi Maura.

Totul e un pariu, mai ales dragostea. Ultima dată când am pariat am pierdut, gândi. Iar acum pe ce pariez? O șansă să fac să meargă lucrurile între noi? Sau o nouă șansă de a ieși cu inima frântă?

Practic, Păcătoasa ne-a oferit ocazia de a arunca o privire mai de aproape în viaţa lui Jane Rizzoli, dezvăluindu-ne în acelaşi timp, secrete din trecutul Maurei. Totodată, asistăm la frontul comun pe care Jane şi Maura îl fac în mod inconştient fiind gata să-şi apere spatele una celeilalte, jupuind de viu pe oricine le-ar putea ataca atât la nivel fizic cât, şi mai ales, la nivel psihic.

Toți ne chinuim să ne menținem echilibrul, gândi Maura. Să rezistăm tentației, luptând în același timp cu atracția gravitațională. Și când, în cele din urmă, cădem, faptul ne ia mereu prin surprindere.

Păcătoasa este un thriller plin de surprize, unde acţiunile se interpun ducând la un final răsunător. În acelaşi timp, Tess Gerritsen o transformă pe Maura Isles în filosoful gândirii profunde pe fondul acţiunilor întreprinse de Jane Rizzoli. Una este activul şi cealaltă pasivul. Un ying şi yang al morţii.

— Nu în legătură cu copilul. În legătură cu noi. Apoi adăugă cu blândețe: Alege-mă pe mine, Jane.

Se întoarse și se uită la el.

— Asta ce mai vrea să însemne?

— Înseamnă că putem face asta împreună. Înseamnă să renunți la armură. Numai așa putem face lucrurile să meargă. Tu mă lași să te rănesc, iar eu la rândul meu, te las să mă rănești.

— Minunat. Și amândoi ne alegem cu cicatrice.

— Sau sfârșim prin a avea încredere unul în celălalt.

— Abia ne cunoaștem.

— Ne-am cunoscut suficient de bine să facem un copil împreună.

Își simți obrajii îmbujorându-i-se și brusc nu-i mai putu înfrunta privirea. Se uită în jos la zăpadă.

— Nu spun că o să și reușim, zise. Nici măcar nu sunt sigur cum o să facem, tu aici, iar eu în Washington. Și să fim serioși. Jane, câteodată poți fi o adevărată scorpie.

🔥 CARTEA PĂCĂTOASA (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #3) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Păcătoasa (jane Rizzoli Maura Isles #3)
Autor: Tess Gerritsen
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1858 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei