🔥 CARTEA CHIRURGUL (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #1)DE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Am descoperit-o pe Tess Gerritsen citind Clubul Mefisto. Rezultatul? Am început să caut și alte cărți scrise de această autoare. Astfel am descoperit seria Jane Rizzoli & Maura Isles, serie din care Clubul Mefisto este al șaselea volum.

Oricât de mult ai încerca să-ți păstrezi ordinea în viață, oricâtă grijă ai avea să te aperi de greșeli, de imperfecțiuni, întotdeauna apare o pată, o fisură care stă la pândă într-un loc nevăzut, ceva care așteaptă să te surprindă.

Deși fiecare volum în parte se poate citi individual fără nici o problemă, păstrându-se ordinea, ai ocazia să cunoști treptat personajele, scăpând astfel de chinul de a construi puzzle-uri, cum s-ar întâmpla în cazul citirii aleatorii.

Sunt un dinozaur rătăcit într-o lume care-i disprețuiește pe toți cei care spun adevărul.

Deși până acum, Tess Gerritsen a publicat 12 volume din această serie, în România au fost traduse și publicate doar 6 volume, precum: Chirurgul, Ucenicul, Păcătoasa, Dublura, Dispariția și Clubul Mefisto.

Cărțile sunt niște lucruri minunate; îți pot spune totul, orice, chiar și cum să scoți o inimă fără prea mult efort, folosindu-te doar de un cuțit din cremene.

Chirurgul dă startul unei serii în care moartea este cea care dictează. Facem primii pași în lumea criminalilor în serie ce vor fi temă principală în seria Jane Rizzoli & Maura Isles și locul unde cele mai îngrozitoare fapte ne vor bântui visele. Tess Gerritsen însăși scrie întocmai ca un chirurg; taie în carne vie, extrage ce vrea și își abandonează prada în funcție de dorințele sale.

— Nu se știe niciodată. Nimeni nu știe niciodată. Nu aflăm decât atunci când ne găsim în fața situației concrete.

Facem primii pași în viața lui Jane Rizzoli, detectiv novice la Departamentul de omucideri din Boston care nu numai că trebuie să depună cu mult mai multe eforturi pentru a deveni un detectiv bun, dar trebuie să lupte și cu prejudecățile colegilor săi, bărbați. Apariția Chirurgului, criminal în serie care ucide femei într-un mod grotesc și le extirpă uterul, păstrându-l ca pe un suvenir, este văzută de Rizzoli drept o rampă ce o poate ajuta să-și demonstreze chemarea de detectiv, impunându-se astfel în branșă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tess Gerritsen

Era cine spunea că e, așa că, fie o acceptai așa cum era, fie te puteai duce la naiba. Înțelesese de ce adoptase o asemenea atitudine; probabil că avea nevoie de ea pentru a supraviețui în meseria de polițist. Mai presus de toate, Rizzoli era o supraviețuitoare.

Dar pentru a-l prinde pe Chirurg nu ai nevoie doar de ambiție și constanță ci și de o echipă bine închegată. Dacă mai punem la socoteală și faptul că sistemul de operare al Chirurgului este identic cu al lui Andrew Capra, criminal ucis de Catherine Cordell, una din victimele sale, situația devine explozivă de-a dreptul.

Răul nu moare. Nu moare niciodată. Ia doar o nouă față, un nume nou. Pentru că am fost atinse de el o dată, asta nu înseamnă că devenim imune și nu mai putem fi rănite niciodată. Fulgerul poate să lovească de două ori.

Rizzoli trebuie să înfrunte atât atmosfera locului de muncă cât și să pună cap la cap legătura dintre Andrew Capra și Chirurg. La toate acestea se mai adaugă și ultima victimă al lui Capra, Catherine Cordell care este luată în colimatoriu și de Chirurg. 

Nu contează cât de grijulii suntem, răul știe unde locuim. Știe cum să ne găsească, gândi Catherine.

De unde are Chirurgul atâtea cunoștințe despre cazul ”Andrew Capra”? Va fi Catherine Cordell la fel de norocoasă ca data trecută și va scăpa și din mâinile Chirurgului? Ce șanse are Jane Rizzoli să-și arate valoarea într-un domeniu al bărbaților?

— A fost un băiat care n-a ieșit niciodată în evidență, care n-a speriat niciodată pe nimeni. Ăsta e cel mai înspăimântător tip de criminal, pentru că nu există nicio patologie, niciun diagnostic psihiatric.

Chirurgul, trebuie să recunosc, este sub predecesoarele sale. Citind seria în mod haotic, pe de altă parte, nu mă miră că nu m-a fascinat ca celelalte. Avem puțină prezență din partea lui Jane Rizzoli, iar Maura Isles lipsește cu desăvârșire. Cu toate acestea, subiectul acestui thriller pe cât este de înfricoșător, pe atât de captivant. Modul în care intriga este țesută, te ține alert întreaga lectură și te ”aleargă” printre pagini.

Niciun sărut, nicio îmbrățișare nu ar putea apropia doi oameni mai mult decât suntem noi acum. Cea mai intimă emoție pe care o pot împărtăși doi oameni nu e nici dragostea, nici dorința, ci durerea.

Totodată, citești și te miri cât de neglijenți pot fi unii, într- atât încât reușesc să lase un asasin liber și nici măcar nu realizează. Au tras cortina la primul semn că lupta s-a încheiat, indiferenți la piesele lipsă. Chirurgul este un thriller ce vine să dea totul peste cap, să ne pună față-n față cu monștrii și să ne oblige să luptăm. Dacă ieșim învingători sau nu, asta depinde doar de noi.

— La dracu’, nimeni nu știe niciodată care sunt monștrii.

🔥 CARTEA CHIRURGUL (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #1)DE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Chirurgul (jane Rizzoli Maura Isles #1)de
Autor: Tess Gerritsen
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1858 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei