Recenzie ”Pactul însângerat. Înlănțuit în infern” de Mihail Ioanin

de | feb. 4, 2018 | Ficțiune, Literatură Contemporană, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PACTUL ÎNSÂNGERAT. ÎNLĂNȚUIT ÎN INFERN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pactul însângerat. Înlănțuit în infern de Mihai Ioanin m-a scos din zona mea de confort. M-a aruncat într-un carusel nebun al versurilor, aruncând într-un cânt războaiele legendare ale nemuritorilor din Olimp. Transpusă în versuri năucitoare, într-un ritm alert ce are menirea de a te ridica în văzduh ca mai apoi să fii admirat în cădere liberă, Pactul însângerat. Înlănțuit în infern pare un carusel al nebuniei.

Nu pot vreodat’ a concepe

Că urâtul este dar frumos

Și că-n zile sumbre, negre

Cortina îi trasă până jos

Purtăm cu noi neputința de a fi un salvator, un erou al cuiva. Ne lăsăm vrăjiți de vocea suavă a amăgirii pentru ca mai apoi să cădem în vidul propriei deziluzii. Asistăm neputincioși la râuri de cruzime, dovadă a nimicniciei în fața forței nemuritorilor.

Pactul însângerat. Înlănțuit în infern este un dans al nemuririi și al războiului. O imagine dramatică a morții, înlănțuită veșnic cu speranța nemuritoare a salvării dintr-o situație imposibilă. Asistăm la o luptă titanică, amăgire a unei iluzii Morgana purtând amprenta lui Lilith. Deplângem soarta Persheponei, încercăm zadarnic să ajungem în infernul lui Hades.

Nefiind o fană împătimită a poeziilor, cu toate că ador muzica (ea fiind de asemenea o poezie, dar una cu un plus instrumental), volumul autorului Mihail Ioanin a venit ca o provocare. O provocare cu mine însămi de a trece peste evitarea bruscă a mesajelor cântate ale liricii. Trebuie să recunosc că nu se compară o poveste scrisă în proză cu una lirică.

O poveste ”cântată” necesită o mai mare atenție și este de o altfel de profunzime. Pactul însângerat. Înlănțuit în infern nu se dezminte de la această esență. Creionând o imagine crudă ale unei lumi fantastice, nemuritoare și totuși de o sensibilitate umană, pașii tăi de cititori se lasă curând prinși în mrejele veșnice ale suferinței și ale speranței. În timp ce mi-am pierdut urma printre titani nemuritori, imaginea întunecată a morții crude învăluite în amăgiri și speranțe m-a făcut să dau pagină după pagină ca într-un dans al cântecelor fae.

Vulcan al nopții crud mistuitor

În sine-mi pesemne sălășluiește

În lumea înghețată fără de dor

Greșeala și neputința mă rănește.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PACTUL ÎNSÂNGERAT. ÎNLĂNȚUIT ÎN INFERN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mihail Ioanin sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PACTUL ÎNSÂNGERAT. ÎNLĂNȚUIT ÎN INFERN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pactul însângerat. Înlănțuit în Infern
Autor: Mihail Ioanin
An apariție : 2017
Editura: TEXTE
Nr. Pagini: 51
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2411 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments