Recenzie „Pandemonium” de Lauren Oliver

by | Mar 15, 2016 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PANDEMONIUM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

   Pandemonium este al doilea volum al seriei Delirium, serie apărută la Editura Nemira, în colecția Young-adult.

Primul volum m-a lăsat total fără grai și am simțit nevoia să citesc cărțile la un anumit interval de timp diferență. Pandemonium mi-a plăcut mai mult decât primul volum, Delirium, și mai puțin decât Requiem, partea finală a seriei (recenzia, în curând).

Cred că Pandemonium este mai degrabă o a doua parte a primei părți, întrucât în cea mai mare parte a acțiunii sunt explicate foarte, foarte multe lucruri din primul volum, care se termină sfâșietor. În continuarea finalului cutremurător al primei cărți, Pandemonium vine cu anumite răspunsuri, dar ridică obsesiv alte semne de întrebare. Suntem plasați într-o lume apocaliptică a secretelor, a umbrelor, a graniței extrem de subțiri dintre bine și rău, dintre adevăr și minciuna, dintre pur și necurat. Pandemonium prezintă lumea exact așa cum este: o luptă constantă pentru supraviețuire, o bătălie în care există învingători și învinși, un adevărat ansamblu al conspirațiilor.

Acțiunea volumului este relatată pe două planuri care alternează din punct de vedere temporal, faptele fiind prezentate în paralel între atunci și acum. Singură, sfâșiată și cu zeci de întrebări fără răspuns în minte, Lena încearcă să se re-construiască pe sine din ce a fost, încearcă să renască din propria-i cenușă, lăsând în urmă un trecut crunt și rece.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lauren Oliver

Lena cea din primul volum m-a lăsat, oarecum, cu un gust amar. Am văzut-o ca pe o tânără deloc determinată, naivă și imatură, mult prea puerilă pentru vârsta ei. În Pandemonium însă, Lena se maturizează enorm de mult, devenind femeie în adevăratul sens al cuvântului. Suferințele prin care a trecut au făcut-o să se re-creeze fiind puternică, hotărâtă și independentă, o tânără care știe ce vrea și se încrede în puterea cuvântului. Mi-au plăcut la nebunie personajele care apar în acest volum, Invalizi și membrii ai Rezistenței; Lauren Oliver a reușit poate mai bine decât orice alt autor să contureze tipologiile unor personaje mai mult decât realiste, complexe și unice din punctul de vedere al personalității.

Pandemonium este un roman sincer, încărcat din momente tensionante și tulburătoare, un volum captivant, care reușește prin excelență să re-creeze existența umană, să materializeze o definiție rar întâlnită a iubirii. Pandemonium reușește să concentreze cu măiestrie înfrângerile, câștigurile, marile speranțe și suferințele unei vieți de om.

🔥 CARTEA PANDEMONIUM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pandemonium
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1881 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments