Recenzie Delirium de Lauren Oliver

de | mart. 15, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DELIRIUM ARE REDUCERE PE:

„Dragostea, cel mai cumplit lucru dintre toate: te ucide fie că i-ai căzut sau nu în mreje.

Cu alte cuvinte, aşa este văzută dragostea şi orice alt sentiment asemănător care indică chiar şi cele mai mici gesturi de afecţiune, conexiune sau, pur şi simplu, nevoia de a ieşi în evidenţă în ochii cuiva. De fapt, a atrage atenţia este ca şi cum ţi-ai scrie singur sentinţa care să te arunce direct în braţele invizibile, dar palpabile, ale sistemului curativ.

Un sistem care îşi protejează oamenii şi contribuie permanent la starea de bine a acestora pe toate planurile. Ideal şi perfect. Toată lumea trăieşte în pace şi într-o ordine impecabilă. Un sistem căruia îi pasă… prea mult. Intrusiv. Sufocant. Dar acceptat ca normal.

În acest loc ocrotitor trăieşte Lena, eroina unei poveşti încărcată cu sentimente, gânduri şi acţiuni contradictorii şi interzise. Un personaj captiv într-o lume obsedată de control. O societate care nu cunoaşte libertatea sau, mai bine zis, o mulţime care interpretează libertatea într-un mod eronat. O mare de oameni vindecată… neinfestată.

Dacă îți place recenzia cărții DELIRIUM, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lauren Oliver

Delirium, este prima carte din trilogia autoarei de origine americană Lauren Oliver, urmată de Pandemonium şi Requiem.

Încă din primele rânduri ale cărţii descoperim că iubirea este o boală cumplită care duce către moarte. Iar această boală poartă un nume: amor deliria nervosa.

„Nu-mi place să mă gândesc că boala îşi face, nestingherită, de cap prin corpul meu. Uneori, am impresia că o simt strecurându-mi-se prin vene, contaminându-mi sângele ca un aliment stricat, ca laptele gata să se prindă. Mă face să mă simt murdară.

Cu astfel de trăiri interioare auto-impuse, Lena îşi duce existenţa banală de zi cu zi până în momentul în care mintea şi trupul său va ajunge pradă acestei maladii de nedorit. Totuşi, ea va afla pe propria pe piele că toate experienţele şi întregul ei univers sunt doar minciuni, iar întreaga sa viaţă va căpăta nuanţă nouă: cea a iubirii şi a setei de libertate.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DELIRIUM CU REDUCERE DE PE:

Titlu: DELIRIUM
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1603

Alte recenzii de la Lauren Oliver:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 6 ani, 9 luni, 2 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 15 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Am auzit de carte, de fapt de serie dar am stat pe ganduri daca sa o cumpar sau nu. Am vazut ca sunt pareri impartite. La un moment dat ma voi decide 😉