Recenzie Delirium de Lauren Oliver

Titlu: Delirium
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2014
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ana Dumitraşc
Publicată la 15.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Delirium de Lauren Oliver
5 (100%) 1 vote

„Dragostea, cel mai cumplit lucru dintre toate: te ucide fie că i-ai căzut sau nu în mreje.

Cu alte cuvinte, aşa este văzută dragostea şi orice alt sentiment asemănător care indică chiar şi cele mai mici gesturi de afecţiune, conexiune sau, pur şi simplu, nevoia de a ieşi în evidenţă în ochii cuiva. De fapt, a atrage atenţia este ca şi cum ţi-ai scrie singur sentinţa care să te arunce direct în braţele invizibile, dar palpabile, ale sistemului curativ.

Un sistem care îşi protejează oamenii şi contribuie permanent la starea de bine a acestora pe toate planurile. Ideal şi perfect. Toată lumea trăieşte în pace şi într-o ordine impecabilă. Un sistem căruia îi pasă… prea mult. Intrusiv. Sufocant. Dar acceptat ca normal.

În acest loc ocrotitor trăieşte Lena, eroina unei poveşti încărcată cu sentimente, gânduri şi acţiuni contradictorii şi interzise. Un personaj captiv într-o lume obsedată de control. O societate care nu cunoaşte libertatea sau, mai bine zis, o mulţime care interpretează libertatea într-un mod eronat. O mare de oameni vindecată… neinfestată.

Delirium, este prima carte din trilogia autoarei de origine americană Lauren Oliver, urmată de Pandemonium şi Requiem.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lauren Oliver.

Încă din primele rânduri ale cărţii descoperim că iubirea este o boală cumplită care duce către moarte. Iar această boală poartă un nume: amor deliria nervosa.

„Nu-mi place să mă gândesc că boala îşi face, nestingherită, de cap prin corpul meu. Uneori, am impresia că o simt strecurându-mi-se prin vene, contaminându-mi sângele ca un aliment stricat, ca laptele gata să se prindă. Mă face să mă simt murdară.

Cu astfel de trăiri interioare auto-impuse, Lena îşi duce existenţa banală de zi cu zi până în momentul în care mintea şi trupul său va ajunge pradă acestei maladii de nedorit. Totuşi, ea va afla pe propria pe piele că toate experienţele şi întregul ei univers sunt doar minciuni, iar întreaga sa viaţă va căpăta nuanţă nouă: cea a iubirii şi a setei de libertate.

Lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Am auzit de carte, de fapt de serie dar am stat pe ganduri daca sa o cumpar sau nu. Am vazut ca sunt pareri impartite. La un moment dat ma voi decide 😉

POST A COMMENT.