Recenzie „O zi din șapte” de Lauren Oliver

de | feb. 6, 2018 | Beletristică, Recenzii cărți

Lauren Oliver este o autoare binecunoscută printre rândurile cititorilor atât pentru acest roman , cât și pentru trilogia ” Delirium”.

O zi din șapte” este o carte sensiblă , în ale cărei pagini se regăsește o poveste tristă , care ar trebui să-i făcă pe cititori să conștientizeze valoarea și importanța fiecărui minut al vieții.

Opera o prezintă pe Samantha Kingston , o adolescentă populară, care duce o viaţă admirată de ceilalți: are un cerc de prietene populare și un iubit râvnit de multe fete din liceu.

Ziua de 14 februarie este mult așteptată de Samantha, liceul având tradiția de a împărți trandafiri, iar în funcție de aceștia se stabilea popularitatea.Ceea ce nu conștientizează Samantha este că aceasta va fi și ultima zi a existenței sale. După ce își petrece ziua în obișnuitul său cotidian , cu petreceri și răutăți aruncate celor din jur, ea și prietenele sale suferă un accident de mașină , în urma căruia ea își pierde viața.

I se mai acordă totuși șanse de a-și creea o zi perfectă, astfel încăt ziua îndrăgostiților se va mai repeta într-un șir de încă 7 zile…7 zile în care poate să îndrepte evenimentele.

poate că, pentru tine mai există ziua de mâine. Poate că pentru tine, mai există o mie de zile de mâine sau trei mii de zile sau zece mii de zile, atât de mult timp că poţi să te scalzi în el, să te răstogoleşti în el, să îl laşi să se scurgă ca monedele printre degete. Atât timp că îl poţi irosi.

Suntem proiectați astfel în aceeași dimineață, unde Samantha se  trezeşte din nou și din nou în aceeași stare, neștiind ceea ce a comis pentru ca această zi să nu se mai încheie.

e chiar asa de rău, ce-am făcut eu? Atât de rău, că am meritat să mor așa ? Ceea ce am făcut eu e cu mult mai rău decât ceea ce fac toată lumea?

E cu mult mai rău decât ceea ce faceţi voi toţi?

Gândiţi-vă la asta!

De la adolescenta iritată și bulversată, care nu înțelege de ce acest eveniment i se întâmplă tocmai ei, Samantha se maturizează şi devine mai amabilă, se îndrăgostește cu adevărat și îşi pune  mai presus de propria-i existență, viața celor din jur.Trăiește  din plin, comprimându-și cei 17 ani de existenţă într-o singură zi,  devenind recunoscătoare de ceea ce deține.

Cred că veți avea multe de învățat din această carte,  ajutându-vă  să conștientizați importanța fericirii si a momentelor care reușesc să vă ajungă la inimă. Aşa că: Lectură placută!!!

Încă un lucru pe care să nu-l uitaţi niciodată:speranţa te ţine în viaţă. Chiar şi atunci când eşti mort, e singurul lucru care te ţine în viaţă.

 

Titlu: O ZI DIN ȘAPTE
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2011
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 389
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2266

Alte recenzii de la Lauren Oliver :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments